0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Sweco suunnittelee ja toteuttaa Gasumin biokaasulaitoksen Lohjalle

Sweco on tehnyt Gasumin kanssa EPCM-sopimuksen Lohjalle rakennettavan biokaasulaitoksen suunnittelusta hankinnoista ja toteutuksen valvonnasta.

”Olemme Swecolla erittäin iloisia päästessämme toteuttamaan yhdessä Gasumin kanssa kiertotaloutta, kestävämmän energian tuotantoa sekä energiatehokkuutta Suomessa. Hanke tukee Swecon strategisia tavoitteita olla mukana kiertotalousliiketoiminnassa sekä lujittaa yhteistyötämme Gasumin kanssa”, sanoo Erik Skogström, Swecon teollisuustoimialan johtaja.

Lohjan jätekeskuksen yhteyteen Munkkaalle rakennettava laitos tulee käsittelemään vuodessa noin 60 000 tonnia biojätteitä. Laitoksen odotetaan tuottavan vuodessa yli 40 GWh biokaasua ja 50 000 tonnia kierrätysravinteita luomulannoitekäyttöön. Laitoksen käyttöönotto tapahtuu loppuvuodesta 2020.

”Hanke vahvistaa kotimaisen biokaasumarkkinan kasvua ja edistää vahvasti biokaasun liikennekäyttöä. Investointi on Gasumille merkittävä, työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt yhtiöllemme Biotalous ja puhtaat ratkaisut -kärkihanketukea biokaasun tuotannon lisäämiseen. Halusimme kumppaniksemme tahon, jolla on kokemusta vastaavien suurten kokonaisuuksien suunnittelusta ja toteutuksesta. Swecolla on edellytykset toteuttaa moderni korkealaatuinen biokaasun tuotantolaitos, jolla edistetään kestävää kehitystä ja minimoidaan ympäristövaikutuksia. Olen vakuuttunut, että yhdessä Swecon kanssa rakennamme biokaasulaitoksen, joka edistää merkittävästi matkaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa”, sanoo Gasumin biokaasuliiketoiminnan johtaja Johan Grön.

Sweco vastaa biokaasulaitoksen EPCM-toteutuksesta sisältäen projektin johdon, laitehankinnat, kokonaissuunnittelun sekä työmaan johdon. Sweco on konsultoinut Gasumia myös biokaasulaitoksen alueen maankäytön suunnittelussa.

 

Lisätietoja:

Erik Skogström, toimialajohtaja, Sweco Industry, puh. 040 082 8912, erik.skogstrom@sweco.fi
Heini Jokinen, lehdistökontakti, Sweco Finland, puh. 040 718 0063, heini.jokinen@sweco.fi