0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Sweco suunnittelemassa Suomen suurinta hotellia

Sweco tekee hotellihankkeeseen rakennesuunnittelun sekä koko rakennusajan kosteudenhallintakoordinoinnin. Helsinki-Vantaan lentoasemalle suoraan terminaalien yhteyteen nouseva 12-kerroksinen ja yli 700 huoneen kokonaisuus tulee valmistuessaan vuonna 2023 olemaan Suomen suurin hotelli huonemäärällä mitattuna. Hotelli perii tittelin niin ikään Swecon suunnittelemalta Vantaan Sokos Hotel Flamingolta.

Hotellin rakennuttaa Aviapoliksen lentokenttäaluetta aktiivisesti kehittävä kiinteistösijoittaja AVIA Real Estate pohjoismaiden suurimmalle hotellioperaattorille Nordic Choice Hotelsille, joka on Suomessa tunnettu Clarion ja Kämp Collection -ketjuistaan.

Lentokenttäympäristön erityispiirteet näkyvät valituissa rakenneratkaisuissa muun muassa akustiikassa ja melunvaimennuksessa sekä luotettaviksi todettujen modulaaristen valmiselementtien hyödyntämisenä. Työmaan viereinen lähtevä ja laskeutuva lentoliikenne asettaa myös korkeusrajoitteita nostureiden käytölle, koska rakenneosia ei pystytä torninosturilla asentamaan ylimpiin kerroksiin saakka.

Kosteudenhallintakoordinaattorin roolissa Sweco toimii kokonaisvaltaisena laadunhallinnan asiantuntijana tarkkaillen kosteuden lisäksi myös rakenteiden ilmatiiviyttä, lämpöteknistä toimintaa sekä sisäilmateknisen toiminnan kannalta kriittisiä asioita. Rooliin kuuluu myös tarkastella hankkeen suunnitelmat ja kommentoida niitä kosteus- ja sisäilmateknisestä näkökulmasta.

”Selkeitä kosteusteknisesti haastavia asioita hankkeessa on tehtaalla esivalmistettujen kylpyhuone-elementtien kuljetuksen ja asennuksen aikainen kosteudenhallinta siihen pisteeseen, että kylpyhuone-elementit ovat rakennuksen sisällä täysin säältä suojassa – kylpyhuone-elementtejä asennetaan kuitenkin yli 700 kappaletta. Elementtien määrä on valtava, jolloin kuivaketjun onnistuminen on kriittinen lopputuloksen kannalta”, kertoo asiantuntijapalveluiden toimialajohtaja Jaakko Yli-Säntti.

”On ehdottomasti suuri etu, että rakennesuunnittelu ja kosteudenhallinta tulee samasta talosta, jolloin voimme asiakkaana varmistua suunnitteluratkaisujen olevan kokonaisvaltaisesti harkittuja. On ollut mahtavaa huomata, että haasteisiin mietitään yhdessä kaikkia osapuolia tyydyttävät ja mahdollisimman vähän riskejä sisältävät toteutusratkaisut. Swecon vankka hotelliosaaminen ja aiempi kokemus Suomen suurimpien jo toteutuneiden hotellihankkeiden parissa teki meihin vaikutuksen”, kertoo AVIA Real Estaten toimitusjohtaja Ilkka Pitkänen.

Kokonaislaajuudeltaan 38 000 bruttoneliömetrin hotellin kellarikerrokseen sijoitetaan tuhannen hengen tapahtuma- ja konferenssikeskus, joka on hotellioloissa poikkeuksellinen ja tekniseltä varustelultaan ja muunneltavuudeltaan messutasoa siirrettävillä väliseinillä. Lisäksi hotelliin toteutetaan useita ravintoloita, baareja, spa-osastoja sekä näköalaravintola kattoterasseineen esteettömällä kiitoratanäkymällä.

”Tämä on kansainvälisellä mittapuulla hieno hanke ja olen iloinen yhteistyömme jatkumisesta sekä AVIA Real Estaten että Nordic Choice Hotelsin kanssa, jolle toteutimme aiemmin Aviapoliksen Clarionin-hotellin. Olemme jo vuosikymmenten ajan osallistuneet lentokenttäalueen aktiiviseen kehittämiseen eri tekniikkalajeilla, esimerkiksi palkitulla rakennesuunnittelulla ja projektinjohdolla vastavalmistuneessa terminaalilaajennuksessa”, kertoo rakennetekniikan toimialajohtaja Ismo Tawast.

”Selkeästi merkittävin asia hyvän lopputuloksen aikaansaamiseksi on avoin kommunikointi, joka luo luottamuksen ilmapiirin. Tästä seuraa, että myös niistä haastavista ja vaikeista asioista on helpompi keskustella ja niihin tarttua. Uskomme tämän olevan avain parhaimman lopputuloksen syntymiseen, jolloin tuleville käyttäjille saadaan rakennettua turvalliset sekä kosteus- ja sisäilmateknisestä näkökulmasta terveelliset tilat. Onnistunut kosteudenhallinta ja rakennesuunnittelu on avointa dialogia”, Yli-Säntti ja Tawast summaavat.

Sweco on aktiivisesti mukana eri rooleissa Suomen keskeisissä käynnissä olevissa hotellihankkeissa. Tuoreimpana lisäyksenä Sweco tekee rakennesuunnittelun Kaisaniemen puiston laidalle niin sanotun Säätalon-kiinteistöön perustettavaan Hotelli Vuorikatuun, jota tulee operoimaan Sokos Hotels.

 

Lisätietoja:

Ismo Tawast, rakennetekniikan toimialajohtaja, Sweco, 040 528 7432, ismo.tawast@sweco.fi

Jaakko Yli-Säntti, asiantuntijapalveluiden toimialajohtaja, Sweco, 050 563 2241, jaakko.yli-santti@sweco.fi

Tim Karike, pr- ja mediasuhteet, Sweco, 044 507 5562, tim.karike@sweco.fi