0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Sweco tekee Turun Tunnin Junalle Hajala – Kupittaa kaksoisraiteen ratasuunnitelmat

Toimeksiannossa laaditaan Turun Tunnin Juna Oy:lle kaksi erillistä ratasuunnitelmaa 41,5 km pituiselle kaksoisraiteelle välille Hajala – Nunna ja Nunna – Kupittaa, sisältäen mittaustehtävät. Tilauksen arvo on noin 5,2 miljoonaa euroa.

Ratasuunnittelun lisäksi Sweco laatii suunnitelmat ja vaihtoehtotarkastelut useissa eri tekniikkalajeissa, kuten liikenne-, tie- ja geosuunnittelussa, sähkö- ja vahvavirtasuunnittelussa, turvalaite-, silta- ja ympäristösuunnittelussa sekä turvallisuudessa ja riskienhallinnassa. Suunnitteluun kuuluu pitkän kaksoisraiteen lisäksi mahdollisten rataoikaisujen suunnittelu Hajalassa, Kriivarissa, Toikkalassa ja Piikkiössä.

”Maankäytön, ympäristövaikutusten ja olemassa olevien rakenteiden huomiointi on keskeisessä roolissa suunnittelussamme. Hankealueella on lähes 90 siltaa, yksi tasoristeys ja kolme rautatieliikennepaikkaa, joiden osalta tarvitaan erityistä huomiota ja suunnitteluosaamista”, kertoo Swecon ratasuunnittelun liiketoimintajohtaja Jori Lehtikangas.

Turun Tunnin Juna on tällä hetkellä yksi Suomen merkittävimmistä infrahankkeista. Käynnissä olevassa suunnitteluvaiheessa Helsingin ja Turun välille teetetään viisi ratasuunnitelmaa, joita edistetään kohti rakentamisvaihetta omina kokonaisuuksinaan. Hankkeeseen kuuluu Espoon ja Salon välisen oikoradan kaksi ratasuunnitelmaa sekä kolme ratasuunnitelmaa Salon ja Turun välille.

 

Lisätietoja:

Jori Lehtikangas, ratasuunnittelun liiketoimintajohtaja, Sweco, 040 863 0674, jori.lehtikangas@sweco.fi

Tim Karike, pr- ja mediasuhteet, Sweco, 044 507 5562, tim.karike@sweco.fi