0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Sweco toteuttaa puurakentamisen jatkokoulutusohjelman yhdessä Novian kanssa

Novia ammattikorkeakoulun ja Swecon yhdessä räätälöimä vaativien ja poikkeuksellisen vaativien puurakenteiden suunnittelun jatkokoulutusohjelma käynnistyi 2021. Suomen- ja osittain englanninkielinen koulutusohjelma keräsi innokkaita osallistujia Ruotsista saakka. Koulutusohjelma toteutetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella.

Reilun vuoden kestävä, lähes kokonaan etäopetuksena toteutettava 30 opintopisteen koulutusohjelma on suunnattu jo aiempaa työkokemusta rakennusalalta kerryttäneille insinööri-, rakennusarkkitehti- tai rakennusmestaritutkinnon suorittaneille asiantuntijoille. Koulutusohjelmassa käsitellään mm. rakennuksen palomitoitusta, jäykistystä, akustiikkaa, ilmastovaikutuksia ja elinkaari- sekä hiilijalanjälkilaskelmia. Koulutukseen oli kesällä avoin haku ja valintapäätökset tehtiin CV:n sekä motivaatiokirjeen perusteella, jossa mm. rakennesuunnittelun ja rakennusalan kokemusvuodet on huomioitu pisteytettävinä lisämeriitteinä.

Koulutus antaa yhdessä aiemmin suoritetun korkeakoulututkinnon ja kerrytetyn työkokemuksen kanssa Ympäristöministeriön ja Rakennus-, LVI- ja kiinteistöalan henkilöpätevyydet FISE:n kriteeristön mukaisen pätevyyden vaativien ja poikkeuksellisen vaativien puurakenteiden suunnittelutehtäviin. Ohjelma on räätälöity työelämälähtöiseksi yhteistyössä Swecon ja Rambollin kanssa. Suunnittelutalot ovat osallistuneet koulutusohjelman sisällön suunnitteluun ja tarjoavat opiskelijoille harjoitustehtäviä oikeissa asiakasprojekteissa.

– Olemme erittäin innoissamme yhteistyöstämme Novian kanssa ja yhdessä suunnittelemamme koulutusohjelman suosiosta alan osaajien keskuudessa. Puurakentamisen ja puurakenteiden suunnitteluosaamista tarvitaan lisää lähivuosina ja siksi haluamme olla osa ratkaisua. Koulutusohjelma on meille konkreettinen tapa toteuttaa vastuullisuustyötä ja koulutusohjelmasta saadut opit hyödyttävät koko yhteiskuntaa yhteisissä ilmastotalkoissa, kertoo rakennetekniikan liiketoiminnan kehitysjohtaja Atte Leppänen Swecolta.

Sweco on aiemmin suunnitellut esimerkiksi peliyhtiö Supercellin Jätkäsaaren Wood City -kortteliin sijoittuvan pääkonttorin, joka on Suomen suurin puinen toimistotalo käytetyn puun määrällä mitattuna. Kohteessa käytetty puu, pääasiassa savolainen kuusipuu, varastoi hiilidioksidia Stora Enson arvion mukaan 600 henkilöauton vuosipäästön verran.

– Kohde on konkreettinen esimerkki hienosta uraauurtavasta hankkeesta, joiden suunnittelun parissa koulutusohjelmasta valmistuneet voivat tulevaisuudessa parhaimmillaan työskennellä, Leppänen päättää.

 

Lisätietoja:

Atte Leppänen, rakennetekniikan liiketoiminnan kehitysjohtaja, Sweco, 040 503 5941, atte.leppanen@sweco.fi

Tim Karike, pr- ja mediasuhteet, Sweco, 044 507 5562, tim.karike@sweco.fi