0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Swecon Tiia Lyytinen valittu vuoden elementtisuunnittelijaksi

Betoniteollisuus ry valitsi DI Tiia Lyytisen vuoden elementtisuunnittelijaksi. Finnbuild-messuilla julkistettua valintaa perusteltiin vankalla kokemuksella yhdistettynä hyvään ihmistuntemukseen, monipuoliseen tekniseen osaamiseen ja laadusta tinkimättömään asenteeseen.

Vuodesta 2016 jaetun palkinnon tärkeimpinä arvosteluperusteina ovat yhteistyökyky, suunnitelmien laatu, aikataulujen pitävyys, tekninen osaaminen ja kustannustietoisuus. Kilpailu järjestetään joka toinen vuosi ja valinnan tekee Betoniteollisuus ry:n elementtijaos.

Oulun toimistolla työskentelevällä Lyytisellä on yli 18 vuoden työkokemus elementtisuunnittelusta Swecon palveluksessa, ollen yksi talon vahvimmista elementtisuunnittelun osaajista. Hänen erityisosaamiseensa kuuluvat betonielementtirakenteet, sairaalarakentaminen sekä tietomallinnus. Paraikaa Lyytistä työllistää rakenteilla olevan 74 000 brm2 käsittävän Ahveniston sairaalan vaativat rakenne-, elementti- ja tietomallisuunnittelun tehtävät sisältäen myös betonielementtivastaavan roolin.

Lyytisen ehdottomiin vahvuuksiin lukeutuu yhteistyökyky niin ulkoisten sidosryhmien kuin sisäisenkin projektitiimin kanssa. Hän on haluttu ohjaaja nuorempien suunnittelijoiden keskuudessa ja syväluotaavaa asiantuntijuutta mitoituspuolen sekä detaljisuunnittelunkin puolelta arvostetaan. Lyytisen sitoutumista elinikäiseen oppimiseen kuvastaa hyvin rakennetekniikan diplomi-insinööriksi jatko-opiskelu 15 vuoden työuran jälkeen.

Elementtisuunnittelua johtaessaan Lyytinen jaksaa varmistaa, että asiat on mietitty kaikkien osapuolien kannalta: aina työturvallisuudesta siihen asti miltä esimerkiksi seinä tulee valmiina näyttämään. Saumat, pinnat, pintakäsittelyt ja muut on aina varmasti huomioitu.

Hän ymmärtää myös jokaisen elementin kohdalla miettiä valmistamista, jotta tekeminen tehtaalla olisi mahdollisimman vaivatonta. Lyytinen pyrkii aina hyväksyttämään käytettävät ratkaisut etukäteen niin tilaajataholla kuin elementtitehtaan edustajilla, jolloin udelleensuunnittelua ei lähtökohtaisesti jouduta tekemään.

Pitkän työkokemuksen myötä Lyytinen on nähnyt tietomallinnuksen kehityskaaren ja hän jaksaa edelleen kehittää tietomallista saatavan datan hyödyntämistä ja ideoida kuinka työskentelyä voitaisiin tehostaa. Lyytinen osaa myös miettiä projektiin lähdettäessä mikä saattaisi olla sopivin ratkaisu valuosia valittaessa budjettiin ja aikatauluun peilaten.

”Tiialle todella lämpimät onnittelut merkittävästä huomionosoituksesta. Laadullisesti ja aikataulullisesti onnistunut elementtisuunnittelu on asiakkaidemme hankkeissa ehkä tärkein kulmakivi. Jo pienetkin häiriöt elementtien valmistuksessa ja asennuksessa kertautuvat. Myös rakenteellisen turvallisuuden kannalta elementtirakentaminen on painopistealue. Kiitän myös Betoniteollisuutta siitä, että se omalta osaltaan kannustaa rakennesuunnittelijoita hyviin suorituksiin tämän tärkeän, vaativan ja valitettavasti usein aliarvostetunkin rakennesuunnittelun osa-alueen kehittämiseksi”, sanoo Swecon rakennetekniikan toimialajohtaja Ismo Tawast.

 

Lisätietoja:

Tiia Lyytinen, projektipäällikkö, Sweco, 040 534 1929, tiia.lyytinen@sweco.fi

Tim Karike, pr- ja mediasuhteet, Sweco, 044 507 5562, tim.karike@sweco.fi

 

Kuva: Maritta Koivisto / Betoni-lehti