0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Teollisuusarkkitehtuurin iltapäiväseminaari 30.10.2023

Energiamurros vauhdittaa teollista rakentamista, mutta muistammeko samalla huolehtia kaupunkikuvasta?

 

Iltapäivän ajatuksena on puhua sekä teollisuusarkkitehtuurista, että energiatuotannosta- ja markkinasta, sillä ne kulkevat käsi kädessä. Esimerkiksi vedyn ja kaukolämmön kytkentä tuo tuotantolaitokset lähemmäs kaupunkikeskustoja, jolloin kaupunkikuvan huomioiminen on erittäin olennainen asia. Haluamme yhtälailla lisätä ymmärrystä ja jakaa näkemyksiämme teollisesta arkkitehtuurista että ajankohtaisista energiakysymyksistä omilla asiantuntijapuheenvuoroillamme.

Ohjelmassa on myös paneelikeskustelu, jossa energia-alan vaikuttajat keskustelevat energiamurroksesta leveällä pensselillä: esim. markkinanäkymistä, asenteista, yritysten investointihalukkuudesta, joustavista energiajärjestelmistä ja eri tuotantomuotojen kytkennöistä. Keskustelua moderoi tytäryhtiömme Gaia Consultingin perustajiin kuuluva Juha Vanhanen. Päivän keynoten pitää Aalto-yliopiston professori Peter D. Lund, joka tutkii tulevaisuuden energiakysymyksiä ja on erityisen kiinnostunut monitieteellisistä näkökulmista energiaan. Tilaisuuden juontaa teollisuuden kehityspäällikkömme Tomas Norrena.

 

Ohjelma:

13:00 Tervetulosanat, Swecon toimialajohtajat Jenni Lautso (Arkkitehtuuri ja kaupunkisuunnittelu) ja Erik Skogström (Teollisuus ja energia)

13:10 ”Energiamurros – mitä, miksi ja milloin?”, Swecon Energy Transformation Driver Erkki Härö

13:40 Vihreän siirtymän arkkitehtuuria, Swecon arkkitehtien teollisuus- ja energia -osaamisverkoston vetäjä, arkkitehti Lennart Lang

14:10 Välikahvi

14:40 Keynote, Aalto-yliopiston teknillisen fysiikan professori Peter D. Lund

15:10 Paneelikeskustelu

  • Tuukka Hartikka, Head of Hydrogen and Power to X, Helen
  • Matti Malkamäki, hallituksen puheenjohtaja, Hycamite
  • Jari Kostama, johtaja energiantuotanto, Energiateollisuus
  • Modeeraattorina: Juha Vanhanen, vanhempi neuvonantaja, Gaia Consulting

15:40 Yhteenveto

16:00 Tilaisuus päättyy