0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Havainnekuva Jääkärinkankaan monitoimitalosta. Ulkosivu on tehty puusta, ja talo on L:n muotoinen. Etualalla lapsia.

Oulun uudessa Jääkärinkankaan monitoimitalossa yhdistyvät koulutus, nuorisotoiminta ja kaupungin palvelut, Sweco mukana suunnittelussa

Julkaistu 6.2.2024

Sweco vastaa Oulun Jääkärinkankaalle rakennettavan monitoimitalon pää- ja arkkitehti-, rakenne- ja talotekniikkasuunnittelusta. 15 500 m2:n kokoinen uudisrakennus sisältää monipuolisesti eri palveluita: päiväkoti, ala- ja yläkoulu, kaupunginosakirjasto, monitoimisali, nuorisotilat sekä Oulu-opiston ja yhteisöpalveluiden toimintoja.

Monitoimitalo on nyt suunnitteluvaiheessa, ja rakentaminen alkaa kesällä 2024, arvioitu valmistumisaika on elokuussa 2026. Urakan toteuttaa Oulun Rakennusteho Oy. Monitoimitalo suunnitellaan yhteistoiminnallisena suunnittele ja rakenna -urakkana, ja Swecon asiantuntijoita hyödynnetään monipuolisesti arkkitehtuurin, rakennesuunnittelun ja talotekniikan osalta. Kilpailuvaiheen suunnitelmat laadittiin yhteistyössä urakoitsijan ja pedagogisten asiantuntijoiden kanssa.

Monitoimirakennukseen sulautuvat toiminnot useasta lähialueen koulusta. Rakennukseen tulee monipuolisesti eri palveluita: kaupunginosakirjasto, yhteisötila, nuorisotilat, iso liikuntasali, laajat taitotaidetilat, kotitalous- ja musiikkiluokat sekä päiväkodin monitoimisali. Kauttaaltaan puuverhoiltu rakennus toteuttaa Jääkärinkankaan puisen asuinalueen asemakaavaa, ja se tulee olemaan maamerkki olevien ja uusien asuinalueiden ytimessä.

”Hyvä yhteistyö Swecon kanssa käynnistyi heti tarjousvaiheessa ja on hienoa, että hanketta päästään jatkamaan kehitysvaiheessa vieläpä parhailla laatupisteillä”, Oulun Rakennusteho Oy:n liiketoimintajohtaja Oskari Pyrrö kertoo.

”Heti hankkeen alkuvaiheista lähtien meille muodostui yhteinen tavoite tehdä todella korkealaatuista arkkitehtuuria, ja mukava työskentelyilmapiiri jatkui läpi tiiviin kilpailuvaiheen. Vahvan suunnitelmamme myötä meillä on vahva pohja jatkaa työskentelyä kohti laadukasta ja onnistunutta lopputulosta”, Swecon pääsuunnittelija Juha-Pekka Niinimaa sanoo.

”Jääkärinkankaan monitoimitalo on meille erittäin merkittävä hanke, jossa pääsemme palvelemaan tilaajaa ja rakennuksen loppukäyttäjiä Swecon usean eri osaamisalan voimin. Uskon, että osaavat ja toisilleen tutut suunnittelijat sekä Swecon yhdenmukaiset toimintamallit hankkeen läpiviennille johtavat sujuvaan toteutusprojektiin sekä arkkitehtonisesti, teknisesti ja toiminnallisesti laadukkaaseen lopputulokseen”, Swecon aluejohtaja Ville Niskasaari kertoo.

Lisätietoja: Ville Niskasaari, aluejohtaja arkkitehdit, Keski- ja Pohjois-Suomi, Sweco, ville.niskasaari@sweco.fi

Ota yhteyttä!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.