0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

PP Anne-Mari Kaukola

Projektipäällikkönä Swecolla: ”Tässä työssä pitää olla vähän hurjapään vikaa.”

Seinäjokelainen projektipäällikkö Anne-Mari Kaukola nauttii korjausrakennuskohteiden tarjoamasta vaihtelevuudesta.

KUKA OLET JA MITÄ TEET SWECOLLA?

Olen Anne-Mari Kaukola ja työskentelen Swecolla projektipäällikkönä korjausrakentamisen osastolla. Omaa erikoisosaamistani on betonirakenteiden kuntotutkimukset.

MILLAISISSA PROJEKTEISSA OLET TÄLLÄ HETKELLÄ MUKANA?

Nyt työn alla on parin vesitornin kuntotutkimukset Tampereella ja Lohjalla. Kesällä olin tekemässä Vaasassa sijaitsevan Mansikkasaaren telakka-alueen betonirakenteiden kuntotutkimusta ja rakennusten kuntotarkastusta. Mansikkasaaressa on ollut telakkatoimintaa jo 1940-luvulta saakka. Toiminta on loppunut jo useita vuosia sitten ja nyt alueelle suunnitellaan yleistä puistoaluetta, jossa hyödynnetään olemassa olevia rakenteita ja rakennuksia mahdollisuuksien mukaan.

Todella kivoja ja kiinnostavia projekteja!

MIKÄ ON VALTTISI PROJEKTIPÄÄLLIKKÖNÄ?

Avainsanoja hyvässä projektissa ovat vuorovaikutus ja yhteisymmärrys. Projektipäällikköä pitää olla helppo lähestyä ja koen, että minulle on asiakkaiden helppo soittaa. Tärkeää on myös, että sinuiksi tullaan heti – ainakin täällä Pohjanmaalla! Kun on tuttu fiilis toisen kanssa, asiat menevät jouhevammin eteenpäin.

MIKÄ TYÖSSÄSI KORJAUSRAKENTAMISEN PARISSA ON KIEHTOVINTA?

Korjausrakentamisessa vaihtelevuus on parasta – ikinä ei tarvitse tehdä samaa ja se tekee työstäni mielenkiintoisen. Ja koska jokainen projekti on erilainen, et ole ammattilaisena ikinä valmis. Pääset hyödyntämään laajaa osaamisskaalaa.

Korjausrakentamisen suunnittelu on jatkuvaa oppimista. Omalla mielenkiinnolla, halulla ja sinnikkyydellä pääsee pitkälle!

TYÖPISTEESI ON SEINÄJOELLE, TIIMISI ON TAMPEREELLA. MILTÄ LIIKKUVA TYÖELÄMÄ MAISTUU?

Olen tottunut liikkumaan projektien ja asiakkaiden parissa ympäri Suomen. Betonirakenteiden tutkimukselle on kysyntää kaikkialla. Tykkään liikkuvasta työstä, eikä tätä työtä pelkästään koneen äärellä voikaan tehdä – timanttiporan kanssa mars kohteeseen! Viime juhannusaattona porasimme esimerkiksi Valmetin vesitornin säiliön sisällä. Aika monesti nosturin avulla noustaan korkeuksiin tekemään porauksia. Tässä työssä ei voi olla korkean paikan kammoa, päinvastoin: vähän pitää olla huimapään vikaa!

MITÄ TEET VAPAA-AJALLASI?

Minut löytää aika usein punttisalilta! Tykkään tehdä myös käsitöitä ja tänä kesänä innostuin myös dartsin heittämisestä. Kotona minulla on 12-, 10- ja 4-vuotiaat lapset. Kun on liikkuva työ ja koulutuksia, tuntuu, että aikaa ei ikinä ole riittävästi. Vinkkini kuitenkin jokaisen arkeen: älä nipistä yöunista ja jätä työasiat työmaalle. Ja pidä neljän viikon kesäloma!