0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""


Raide-Jokeri allianssille myönnettiin RIL-palkinto

Raide-Jokerin rata- ja katuinfran sekä varikon toteuttaminen allianssina on saanut tämän vuoden RIL-palkinnon.

Raide-Jokeriprojekti toteutettiin allianssimallilla, jossa tilaaja, suunnittelijat ja rakentajat integroitiin yhteiseksi organisaatioksi. Tilaajina olivat Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy sekä Helsingin ja Espoon kaupungit. Swecon asiantuntijat vastasivat hankkeen sähkörata- ja teknisten järjestelmien suunnittelusta sekä kolmella suunnittelulohkolla suunnittelun ohjauksesta, ja rata-, katu- ja kunnallistekniikan suunnittelusta. Swecon osuuteen kuului lisäksi bussivarikon ja raitiovaunuvarikon suunnittelu.  

“Olemme iloisia Raide-Jokerin saamasta tunnustuksesta. Hanke oli ensimmäinen pikaraitiotiehanke, jonka oppeja hyödynnämme myös muissa käynnissä olevissa pikaraitiotiehankkeissamme Helsingissä, Pirkanmaalla ja Vantaalla”,  pääkaupunkiseudun väylät ja alueet-tiimin tiimipäällikkönä toimiva Erika Mäisti-Hämäläinen  Swecolta sanoo. 

RIL-palkinnon voittajan valitsi tänä vuonna eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz. Valinnassa Adlercreutz korosti Raide-Jokerin yhdistävän ja eheyttävän kuntia sekä luovan samalla laadukasta, uutta kaupunkitilaa. 

”Raide-Jokeri ei ole vain yksi hanke, vaan monta. Kun rakennetaan rataa olemassa olevassa ympäristössä, ollaan aivan uusien haasteiden edessä. Sen kertovat myös Raide-Jokerin-avainluvut. Kuntarajat ylittävä, lukuisten lupien kokonaisuus on monella tavalla uraauurtavaa ja poikkeuksellista suomalaista infra-rakentamista”, Adlercreutz kertoo.  

Vuodesta 1972 jaettu palkinto myönnetään vuosittain rakennustyölle, joka edustaa parhaiten korkealuokkaista, laadukasta ja innovatiivista suomalaista rakennusinsinööritaitoa ja osaamista. Jaetun kakkossijan saivat tänä vuonna Lyyra-korttelikokonaisuus sekä Stadin Ammattiopiston Myllypuron kampus, jossa Swecon asiantuntijat olivat mukana rakennesuunnittelun osalta.  

Lisätietoja:  Erika Mäisti-Hämäläinen, erika.maisti-hamalainen@sweco.fi