0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Sweco Finlandin muutosneuvottelut päättyivät – tavoitteena kustannustehokkuuden ja kilpailukyvyn parantaminen sekä kasvustrategian edistäminen

”Haluamme panostaa entistä vahvemmin asiakasrajapintaan ja asiakkaiden palveluun, ja kehittää liiketoiminnan tuen toimintoja. Ennakoimme rakentamisen aktiviteetin jatkuvan Suomessa matalalla tasolla ja siksi meidän on täytynyt katsoa tarve myös sopeutuksiin”, Sweco Finlandin toimitusjohtaja Thomas Hietto kertoo.

Sweco Finlandissa käynnistettiin maaliskuussa muutosneuvottelut, jotka päättyivät 11.4.2024.

”Neuvottelut käytiin hyvässä yhteistoiminnassa luottamushenkilöiden kanssa ja niiden etenemisestä viestittiin henkilöstölle säännöllisesti neuvotteluiden aikana”, Hietto sanoo.

Neuvotteluiden jälkeen on päädytty suunniteltua pienempiin henkilöstövaikutuksiin kuin neuvotteluiden alkaessa ennakoitiin.

”Olen hyvilläni siitä, että löysimme ratkaisuja, joilla irtisanomisten määrä saatiin pidettyä etukäteen arvioitua pienempänä. Siihen vaikuttivat muun muassa eläköitymiset ja muut järjestelyt”, Hietto toteaa.

Muutosneuvotteluiden jälkeen on tehty päätös yhteensä 26 henkilön työtehtävän päättymisestä. Näistä seitsemälle henkilölle pystytään tarjoamaan uutta tai osa-aikaista tehtävää irtisanomisen vaihtoehtona. Lisäksi arvio ensi vaiheen lomautusten määrästä on yhteensä 14.

Laaja-alaisen osaamisen vuoksi Sweco on mukana hankkeissa monella rintamalla, joten heikentynyt tilanne rakentamisessa koskettaa vain osaa liiketoiminnasta.

”Swecon kasvustrategian kärjet Suomessa ovat energiamurros, kestävä yhteiskunta ja vastuullisuus. Näillä alueilla asiakaskysynnän taso jatkuu hyvänä ja jatkamme niiden osalta kannattavaa kasvua”, Hietto toteaa.

Lisätiedot

Thomas Hietto, toimitusjohtaja, Sweco Finland, thomas.hietto@sweco.fi, puh. 040 047 4093

Sanna Huopio, viestintäjohtaja, Sweco Finland, sanna.huopio@sweco.fi, puh. 050 302 8898