0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Swecon Vaikuttava kaupunki -podcastin jakso 13: Miten rakennukset ja sisäilma vaikuttavat kaupunkilaisten terveyteen?

Vaikuttava kaupunki -podcastissa toimittaja Riku Rantala selvittää asiantuntijoiden kanssa, miten kaupunki vaikuttaa hyvinvointiimme. Kolmannessatoista jaksossa puhutaan terveistä ja toimivista rakennuksista: mitkä asiat tekevät rakennuksista terveitä, mistä syntyy hyvä koti?

Kaupunkilaiset viettävät jopa 90 prosenttia ajastaan sisätiloissa: kotona, koulussa, työpaikalla, päiväkodissa, kuntosalilla, kaupassa, kirjastossa. Ei siis ole aivan pikku juttu, millaisia asunnot, rakennukset ja erityisesti niiden sisätilat ovat. Millaisissa rakennuksissa on hyvä olla?

Swecon Vaikuttava kaupunki -podcastin kolmannessatoissa jaksossa toimittaja Riku Rantalan vieraina ovat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori Anne Hyvärinen ja Swecon arkkitehti Juha Vihma.

Jaksossa keskustellaan siitä, miten rakennukset ja sisäilma vaikuttavat kaupunkilaisten terveyteen. Mitkä asiat tekevät rakennuksista terveitä? Millainen merkitys materiaaleilla on? Missä kunnossa suomalaiset rakennukset ovat? Puhutaanko sisäilmasta tarpeeksi?

“Tarvitaan paljon luotettavaa tietoa ihmisten saataville, että saadaan ihmiset luottamaan siihen, että asiat voidaan hoitaa ja korjata. Ihmisen pitäisi pystyä luottamaan siihen, että rakennus, jossa elää, työskentelee tai käy koulua, on terveellinen ja turvallinen”, Anne Hyvärinen pohtii.

“Meillä on suunnitteluun erilaisia kriteereitä, teknisiä, taloudellisia ja esteettisiä. Yksi kriteeri, joka jää helposti keskustelematta suunnitteluvaiheessa, on nimenomaan terveyskriteeri”, sanoo Juha Vihma.

 

Kuuntele koko jakso:
Spotifysta >>
Apple Podcastista >> 
Google Podcastista >>