0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Vaikuttava kaupunki -podcastin kymmenes jakso: Miten kaupungeissa liikutaan 10 vuoden kuluttua?

Vaikuttava kaupunki -podcastissa toimittaja Riku Rantala selvittää asiantuntijoiden kanssa, miten kaupunki vaikuttaa hyvinvointiimme. Kymmenennessä jaksossa kävellään, poljetaan, huristellaan ja puksutetaan, eli keskustellaan kaupunkiliikenteestä kaduilla ja raiteilla.

Liikenne aiheuttaa noin viidenneksen Suomen kasvihuonekaasupäästöistä. Vuoteen 2030 mennessä nämä päästöt halutaan puolittaa. Tehokkaimmin päästöjä voidaan vähentää käyttämällä joukkoliikennettä, kävelemällä ja pyöräilemällä. Silti suurin osa matkoista tehdään edelleen autolla.

Swecon Vaikuttava kaupunki -podcastin kymmenennessä jaksossa toimittaja Riku Rantalan vieraina ovat Helsingin kaupungin liikenne- ja katusuunnittelupäällikkö Reetta Putkonen ja Swecon infratoimialan johtaja Juho Siipo.

Jaksossa keskustellaan kestävästä liikkumisesta kaupungeissa. Millaisella tolalla kestävä liikkuminen ja eri liikkumismuotojen käyttö ovat? Entä millaista on tulevaisuuden kaupunkiliikenne? Miten kaupunkilaisia voisi tuupata kohti haluttuja valintoja, ja millainen rooli kaupunkisuunnittelulla tässä on?

“Näkisin, ettei katse kohdistu liikkujiin ja heidän valintoihinsa, vaan yhteiskuntaamme. Miten luomme ympäristöämme sellaiseksi, että ihmiset valitsisivat myös ilmastonmuutoksen kannalta olennaisia ratkaisuja?”, Reetta Putkonen pohtii.

“Infrahankkeissa aikaväli, jolloin asia etenee suunnittelupöydältä toteutukseen, ei ole vuosia tai kuukausia, vaan kymmeniäkin vuosia. Sitten on vielä kokonainen kaupunki kehitettävänä. Se on todella pitkän jänteen hommaa”, sanoo Juho Siipo.

Kuuntele koko jakso:
Spotifysta >>
Apple Podcastista >>
Google Podcastista >>