0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

08/09/2023

Reading time: 2min

MM

Mikael Mannelin

Kesätöissä Swecolla: ”Parasta oli tunne, että kuulun tiimiin”

kesätyö päättötyö opinnäytetyö rakennesuunnittelu

Olen Mikael ja opiskelen neljättä vuotta rakennusinsinööriksi Metropolian Myllypuron kampuksella. Viime kesänä työskentelin Swecolla Ilmalan-toimipisteellä Teollisuuden ja energian toimialalla rakennesuunnittelijaharjoittelijana.

Kesätöideni aikana pääsin mallintamaan Teklalla, piirtämään AutoCADilla rakennetyyppejä sekä detaljikuvia ja mitoittamaan muun muassa anturoita. Sain työskennellä koko kesän saman projektin parissa ja koen sen olleen erittäin hyödyllistä oppimiseni kannalta. Sain mahdollisuuden oppia ja kehittyä projektin eri vaiheissa, mikä edistää omaa ammatillista kasvuani rakennesuunnittelijana.

Sain paljon työkaluja lisää sekä ammatillisessa osaamisessa että toimistotyöskentelyssä. Ensimmäinen työharjoitteluni suunnittelutoimistossa vahvisti vakaumukseni siitä, että rakennesuunnittelu tulee olemaan tuleva leipätyöni.

Kesän aikana sain kokea, kuinka hyvin Swecolla ymmärretään opiskelijoiden käytännön kokemuksen puute, ja työtehtävät sovitettiin osaamiseni mukaan. Oppiminen pysyi koko kesän ajan mieleisenä, kun työtehtävät eivät olleet liian vaativia heti alussa, ja vaikeustasoa nostettiin vähitellen kesän aikana osaamiseni mukaan.

Työyhteisö toimialallani oli helposti lähestyttävä, ja kun alun epäröinti oli ohi, oli helppo kysyä neuvoa ja apua muilta suunnittelijoilta. Lounaat sekä kahvitauot tarjosivat hyviä hetkiä tietojen jakamiseen ja rentoon keskusteluun. Kesän aikana sain mahdollisuuden tutustua moneen huippuammattilaiseen.

Parasta kesän aikana oli se tunne, että kuuluin tiimiin. Vaikka olin kesätyöntekijä, minulla ei ollut koskaan ulkopuolisuuden tunnetta. Kaikki sujui hienosti alusta saakka, ja kesän päätteeksi minulle tarjottiin vielä päättötyöaihetta.

Suosittelen lämpimästi hakemaan kesätöihin Swecolle. Sinun ei tarvitse olla huippuosaaja: nöyrä ja oppimishaluinen asenne sekä positiivisuus kantavat jo pitkälle!