0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Henkilövirtojen simulointi

Henkilövirtojen simulointi

Henkilövirtojen simuloinnilla testataan jo esisuunnittelun aikana, miten ihmiset tulevat liikkumaan tiloissa ja kauanko eri toimintoihin on hyvä varata aikaa. Onnistunut lopputulos tukee tilojen henkilöturvallisuutta, sujuvaa liikkumista ja hyvää mainetta sekä varmistaa tyytyväiset asiakkaat niin urheilukatsomossa, juna-asemalla kuin kauppakeskuksissakin.

Simuloinnilla vältetään suunnitteluvirheet

Rakennuksen layoutin ja kulkureittien toimivuus voidaan varmistaa simuloinnilla jo kohteen luonnos- ja esisuunnitteluvaiheessa. Tilojen koeponnistaminen auttaa välttämään suunnitteluvirheet ja muokkaamaan ratkaisuja käyttäjien tarpeiden mukaan. Se heijastuu kohteen maineeseen, vuokralaistyytyväisyyteen ja lopulta jälleenmyyntiarvoon.

Henkilövirtojen simulointi mahdollistaa myös tilatehokkuuden optimoinnin. Silloin kaikille toiminnoille varataan riittävästi fyysistä tilaa, mutta ratkaisuja ei tarvitse varmuuden vuoksi ylimitoittaa. Se auttaa säästämään rakennusmateriaaleja ja toteutusvaiheen kustannuksia.

Asiakastyytyväisyyden varmistaminen

Henkilövirtojen simuloinnilla varmistetaan asiakastyytyväisyys jo suunnittelun aikana. Simuloinnin ansiosta valmiin urheiluareenan kulkureiteille ei synny täysilläkään katsomoilla ruuhkaa, ja kannattajat ehtivät käymään erätauolla sekä WC-tiloissa että myyntipisteillä. Asiakkaat löytävät myös kauppakeskuksissa hakemansa palvelut eivätkä eksy sokkeloisille käytäville.

Pieni investointi henkilöturvallisuuteen

Kun suuret ihmismäärät kokoontuvat yhteen ja liikkuvat pienellä alueella, kyse on aina henkilöturvallisuudesta. Henkilövirtojen simulointi onkin pieni investointi ihmisten hyvinvointiin ja turvallisuuteen jo esisuunnitteluvaiheessa.

Käytännössä simuloinnilla voidaan varmistaa, että kauppakeskuksen käytävillä on mahdollista säilyttää turvavälit, lentokentän turvatarkastus toimii jouhevasti ja juna- tai metroaseman liukuportaat mitoitetaan oikein täysille matkustajamäärille. Jalkapallo-otteluissa ja muissa urheilutapahtumissa voidaan puolestaan varmistaa etukäteen, että yleisö ehtii poistua areenalta myös poikkeustilanteessa riittävän nopeasti.

Ohjelmistot ja toteutus

Käytämme henkilövirtojen simuloinneissa alan johtavaa ohjelmistoa, PTV Viswalkia. Lähtötiedoiksi tarvitaan vain suunnitteilla olevan kohteen tietomalli. Lisäksi hyödynnämme kokemustamme erilaisten ihmisryhmien käyttäytymisestä. Määrittelemme ohjelmistoon, mistä ja mihin simuloitavat liikennevirrat kulkevat sekä miten kauan esimerkiksi yhden asiakkaan palvelu kestää. Määrittelyssä huomioidaan mahdollisuuksien mukaan myös henkilövirtojen demografiset ominaisuudet. Lopuksi simuloinnin tulokset voidaan esittää visuaalisesti videona.

Digitaaliset ratkaisut kiinteistöille

Digitaalisilla palveluilla tehostetaan rakennushankkeiden suunnittelua ja toteutusta sekä tiedon virtausta kiinteistöjen ylläpitoon. Tarjoamme moderneja automaatio- ja robotiikkateknologioita sekä simulointi- ja optimointityökaluja. Päätöksentekoa tuetaan visuaalisilla 3D-tietomalleilla ja virtuaaliympäristöillä sekä rakennusten hiilijalanjälkilaskennalla, jonka hyödyt näkyvät rakennuksen koko elinkaarella.

Ole meihin yhteydessä!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.