0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Hollannin maaperän luhistuminen

Seisminen suunnittelu

Maanjäristysturvallisuus

Ensisijaisesti maanjäristyssuunnittelussa huolehditaan ihmisten turvallisuudesta. Standardien ja suunnitteluohjeiden kautta huomiota kiinnitetään myös ympäristötuhojen ja taloudellisten menetysten estämiseen.

Maakohtaiset suunnitteluohjeet

Monissa maissa maanjäristyssuunnittelu on keskeinen osa kaikkien rakenteiden suunnittelua. Euroopassa esimerkiksi Kreikassa, Italiassa ja Turkissa, Kaukoidässä Japanissa ja Indonesiassa sekä Amerikan mantereella Meksikossa ja Chilessä maanjäristyksiin on varauduttava kaikessa rakentamisessa. Osoitamme laskelmilla, että rakennus on suunniteltu kohdemaan suunnitteluohjeiden ja standardien mukaan.

Maanjäristysmitoituksen standardit

Tunnemme eri maiden maanjäristysmitoituksessa käytetyt standardit. Maanjäristyksen suuruuden määrittely (maaperän vaakakiihtyvyys) on maakohtaista, mutta rakenteet ja laitteet mitoitetaan asiakkaan vaatimuksesta esimerkiksi Eurokoodi 8:n tai AISC-standardin (The American Institute of Steel Construction) mukaan. Standardien syvällinen ymmärtäminen minimoi väärintulkinnat.

Rakenteiden kuormitukset ja dynamiikka

Standardien lisäksi maanjäristyssuunnittelussa on ymmärrettävä monia fysikaalisia ilmiöitä, kuten lujuusoppia ja rakenteiden dynamiikkaa. Maanjäristys on harvinainen tapahtuma, joka aiheuttaa rakenteille pääasiassa vaakakuormitusta. Rakenteiden rasitusta voidaan vähentää hallitulla plastisoitumisella, jolloin rakennus mukautuu maanjäristyksen aiheuttamiin liikkeisiin.

Palvelumme

  • Maanjäristyssuunnittelu ja -konsultointi
  • Maanjäristysmitoitus eri standardien mukaan
  • Maanjäristyskestävyyden arviointi ja todentaminen simuloinnilla
  • Tuotekehitys maanjäristyskohteisiin
  • Seismisyyden tason ja sen vaikutusten arviointi tarjouskohteissa
  • Maanjäristysturvallisuuden koulutus- ja neuvontapalvelut

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.