0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Laukaan ekokoulu

Rakennesuunnittelu

Valmisosasuunnittelu

Swecolta löytyy laaja-alaista osaamista eri materiaalien valmisosasuunnittelusta. Valmisosia tai elementtejä käytetään niin rakennuksissa kuin infrarakenteissakin. Materiaalina voi olla puu, betoni tai teräs tai jokin näiden yhdistelmä.  

Esivalmisteisilla osilla vähennetään työmaalla tehtävän työn määrää ja aikaa. Esimerkiksi infrakohteissa tämä saattaa olla hyvin merkittävässä asemassa väliaikaisten liikennejärjestelyiden takia. Betonista esivalmisteisena voidaan valmistaa siltoja, tukimuureja ja tunnelien suurakenteita. Rakennuksissa nopeus auttaa rakenteiden saamista sääsuojatuiksi nopeammin mikä vähentää riskejä kosteusvaurioiden osalta. Suurin osa rakennuksista rakennetaan ainakin osittain elementtirakenteisina. Esimerkiksi asuinkerrostaloja on perinteisten betonielementtirakenteiden lisäksi tehty puurakenteisina.

Swecolla pystymme jatkamaan luontevasti rakennesuunnittelusta suoraan valmisosasuunnitteluun tai tekemään molemmat osiot itsenäisesti asiakkaan tarpeen mukaan. Olemme panostaneet tietomallinnus osaamiseemme ja ohjelmien kehittämiseen. Pystymme tarjoamaan mm.  tuotantoon ja työmaalle lisäarvoa tuottavaa SmartDrawings palvelua perinteisten valmisosasuunnitelmien lisäksi.

Puuvalmisosien ja -elementtien osalta pystymme tarjoamaan asiakkaille suunnitelmia usealla ohjelmalla. Päivittäisessä käytössämme on Tekla Structures, Vertex BD ja ArchiFrame. Meidän osaamiseen kuuluu vahvasti CLT, LVL ja rankarunkoiset elementit sekä näistä toteutetut tilaelementit.   Tarvittaessa pystymme tuottamaan valmisosasuunnittelun lisäksi ohjaustiedostoja työstökoneille.

Teräsrakenteisia valmisosia ja elementtejä käytetään tyypillisesti niin talo-, teollisuus- kuin infrarakenteissa. Teräs- ja liittorakenteiden valmisosasuunnittelu käsittää tyypillisesti runkorakenteiden konepajasuunnitelmat, asennuspiirustukset, tuotannon ohjaustiedostot sekä lisäksi teräsrakenteisten rankaelementtien ja muiden kuorirakenteiden elementti- ja tuotantosuunnitelmat.

Teräsrakenteiden valmisosasuunnittelu tehdään pääsääntöisesti Tekla Structures-ohjelmistoa käyttäen.

Ole meihin yhteydessä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.