0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Turun T2-sairaala

Kuvaus

Turun Yliopistollisen Keskussairaalan laajennushanke

Toimeksianto

Arkkitehtisuunnittelu

Vuosi

2012

Turun T2-sairaala

Swecon arkkitehdit suunnittelivat ennen näkemättömän laajan sairaalahankkeen Suomessa. Turun yliopistollinen keskussairaalan ahdas tontti ja laajennustarpeet toivat kohteeseen lisähaastetta.

Turun T-sairaalan ensimmäinen laajennusvaihe käsitti uuden seitsemänkerroksisen vuodeosastorakennuksen, jonka kahdessa alimmassa kerroksessa on poliklinikkatiloja.

Laajennussuunta löytyi junaradan ja moottoritien toiselta puolelta vanhan teollisuuskiinteistön lopetettua toimintansa.

Vanha ja uusi sairaala yhdistettiin radan ja tien yli kulkevalla pysäköintilaitoksella, jonka uumenissa kulkivat myös sairaaloita yhdistävät käytävät. Myös olemassa oleva kolmikerroksinen PKL-rakennus korotettiin kuusikerroksiseksi. PKL-rakennuksen ylimmät kerrokset ovat vuodeosastoja. Kun ensimmäinen vaihe valmistui vuonna 2009, oli sairaalassa 200 sairaspaikkaa.

Toinen laajennusvaihe käsitti akuuttihoidon tiloja, jotka sijaitsevat kahdessa uudessa rakennusosassa. Nämä on erotettu toisistaan lasikatteisella valopihalla, joka on jatkoa nykyiselle valopihalle. Yhteen rakennusosaan on sijoitettu niin kutsutut kuumat toiminnot ja se sisältää muun muassa leikkausosaston, ICU:n, tarkkailuosastot, MRI-osaston, ensiapuosaston, laboratorion, sterilisointikeskuksen sekä muita tukipalveluita. Toinen rakennusosa sisältää muun muassa kuvantamisosaston, stroke-yksikön, CCU:n, perusterveydenhoidon poliklinikan sekä hallinnon tiloja.