0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Untuvaisentien ryhmäkorjaus

Untuvaisentien ryhmäkorjaus

Helsingissä Untuvaisentiellä kolmen taloyhtiön viidessä kiinteistössä tehtiin kokonaisvaltainen putkiremontti. Perinteisen korjausrakentamisen urakkamallin sijaan hanke toteutettiin ryhmäkorjaushankkeena Swecon kumppanuus- ja yhteistoimintamallilla.

Kumppanuusmallimme VARMA on kiinteähintainen. Hankkeen budjetti voidaan lukita varhaisessa vaiheessa jo ennen urakkasopimuksen allekirjoitusta. Varsinaisen rakennustyön käynnistäminen on nopeampaa kuin perinteisessä hankintamallissa.

Perusteellinen esisuunnittelu ja yhdessä urakoitsijan kanssa tehtävä lopullinen suunnittelu takaavat, että sopimus ja hinta ovat aidosti kiinteitä. Hankemuoto sopii hyvin suuriin, yli 50 asunnon kohteisiin sekä rakennustyypiltään saman tyyppisiin kohteisiin.

Kokonaisvaltaisessa putkiremontissa uusittiin märkätilat, vesi- ja viemärijärjestelmät kaikkine kalusteineen, sähkö- ja tietoliikennetekniikkaa sekä ilmanvaihtojärjestelmä.

Hanke eteni suunnittelun aloituksesta urakan alkuun nopeammin kuin perinteisellä hankemallilla tehtynä. Kumppanuusmallimme avulla taloyhtiön asukkaille voidaan ilmoittaa asuntokohtainen remonttiaika vähintään puoli vuotta ennen töiden aloitusta.

”Päätöksentekoon on varattava enemmän aikaa kuin yksittäisen taloyhtiön hankkeeseen. Toisaalta toteutusvaihe sujuu nopeammin ja alue on vähemmän aikaa työmaana. Myös aikaa säästyy, kun infot ovat yhteisiä. Rahallista säästöä syntyi suunnittelu- ja rakennuttamiskustannuksissa. Näyttää siltä, että urakoitsijat hinnoittelevat kumppanuus- ja ryhmäkorjaukset kiinnostaviksi, koska tällöin yleiskulut ja riskit pienenevät ja hankinnoista saa isommat määräalennukset.”
ISÄNNÖITSIJÄ AKI-PEKKA HIETANEN
”Urakkaan sisältyy perinteisen putkiremontin lisäksi ilmanvaihtojärjestelmän, salaojien ja sadevesijärjestelmien uusiminen. Lisäksi toteutetaan yleisten tilojen perusparannus. Laajuudesta huolimatta asuntokohtainen kustannus on jopa alle perinteisten putkiremonttien nykyisen kustannustason. Hankkeen kokonaiskustannus oli myös tiedossa jo ennen kuin urakkasopimus allekirjoitettiin, koska lisätyöriskit oli kartoitettu jo suunnitteluvaiheessa.”
JUSSI JAAKOLA, SWECON ASIANTUNTIJA