0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Elematic

Kuvaus

Swecon virtuaalityökalujen hyödyntäminen tarjoustoiminnassa

Asiakas

Elematic Oyj

Elematic sai puhtia tarjoustoimintaan Swecon virtuaalityökaluista

Merkittävä betonielementtitehtaiden ja tuotantolinjojen toimittaja Elematic Oyj halusi kehittää tarjous- ja myyntitoimintaansa. Kansainvälisesti toimiva yritys kohtaa myyntitilanteissa hyvin eritasoisesti teknisiä ratkaisuja ymmärtäviä ostajaehdokkaita. Vaikka elementtirakentamista on tehty Suomessa jo pitkään, monissa muissa maissa se on vielä varsin heikosti tunnettu menetelmä.

”Halusimme kehittää tarjous- ja myyntitoimintaamme ja tarjota asiakkaillemme uudenlaisen tavan katsoa sekä ymmärtää esittämiämme ratkaisumalleja”, kertoo Elematic Oyj:n tarjoustoiminnan päällikkö Seppo Säynäväjärvi lähtötilanteesta. ”Tavoitteena oli lisätä helppoutta ja selkeyttä, joka on tarpeen tarjoustoiminnan hyvin hektisessä ympäristössä.” 

Myyntitilanteessa asioiden konkretisoimisen tärkeys korostuu. Aiemmin Elematicin tarjouksissa käytettiin mm. 2D-kuvia, joiden rinnalle tueksi ja ymmärrettävyyttä lisäämään oli laitettu valokuvia aidoista tehdasmiljöistä. Kaikille asiakkaille 2D-kuvien katseleminen ja asioiden sisäistäminen ei kuitenkaan ollut yhtä helppoa. Oman haasteensa myyntiin tuo toimiminen kansainvälisesti: elementtirakentamista on tehty Suomessa jo pitkään, mutta monissa muissa maissa se on vielä heikosti tunnettu menetelmä.  

Yhteistyö käynnistyi elokuussa 2018, kun Sweco lähti ratkomaan asiakkaan toivetta ketterämmästä tarjousprosessista SmartDrawings™ -virtuaalityökalun avulla. Aloitusta oli edeltänyt palvelun esittely myös Elematicin myyjäverkostolle, jolta tuli myönteinen palaute asian eteenpäin viemiseksi. ”Swecon malli pyörii hyvin niin kännykässä, tabletissa kuin tietokoneellakin. Tätä pystyy kuka vain pyörittelemään tuolla maailmalla helposti”, Säynäväjärvi kuvailee ratkaisuun päätymistä. 

Olennainen osa yhteistyötä ovat olleet projektiryhmän säännölliset, viikoittaiset tapaamiset, joita veti SmartDrawings™-projektipäällikkö ja kehittäjä, Swecon teknologiapäällikkö Jyri Tuori. Molemmat osapuolet kehuvat vuorovaikutuksen olleen avointa ja luottamusta kasvattavaa. ”Viestintä on toiminut tässä projektissa ja se on ollut ensiarvoisen tärkeä juttu”, toteaa Säynäväjärvi.  

Teknisesti SmartDrawings™ mahdollistaa 3D-mallin ja 360ᴼ-kuvien tuottamisen helposti 2D-kuvasta ja jopa ilman tietomallia. ”3D-mallin rakentaminen käsin saattaisi hyvinkin moninkertaistaa työnmäärän, joka ketterässä tarjousprosessissa ei ole vaihtoehto”, Tuori tiivistää teknisen ratkaisun hyödyn. 

Alkuunsa projekti vei aikaa ja vaati molemmilta osapuolilta sitoutumista, koska oltiin luomassa paljolti sellaista mitä ei ollut olemassa. ”Oli se hieno hetki, kun saimme ensimmäiset toimivat ja käyttökelpoiset SmartDrawingskuvat katseltaviksi ja pyöriteltäviksi”, Säynäväjärvi muistelee puolisen vuotta kestänyttä kehitystyötä. ”Tällä hetkellä meillä on jo edellytykset siihen, että omat asiantuntijamme pystyvät edelleen kehittämään tämän teknologian käyttöä.”  

”Olemme kaikkiaan tyytyväisiä Swecon työkaluun. Sen avulla linjakuvien tekeminen on helpottunut, kuvista saadaan myös visuaalisempia ja helpommin ymmärrettäviä.” Asiakkaiden keskuudessa on saatu aikaan jopa wau-efekti. ”Hiljattain meillä oli asiakas, jolle henkilö tarjoustiimistämme esitteli tätä ratkaisua. Asiakas ei ensin meinannut uskoa! Mutta ohjeistimme, että tuossa on QR-koodi, nappaa se ja katso kännykästäsi. Asiakkaan suu loksahti hämmästyksestä auki, että totta tämä taitaakin olla”, Säynäväjärvi kertoo huvittuneena.  

”Uskomme, että tämän ratkaisun käyttö tulee auttamaan kaupantekoa. Koemme, että tällä toiminnalla kuljemme kilpailijoita edellä. Minulla ei ainakaan ole tiedossa, että vastaavaa olisi tarjolla muualla. Olemme edelläkävijöitä”, Säynäväjärvi tiivistää.