0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Sweco on solminut suomalaisen P2X Solutions Oy:n kanssa sopimuksen vihreän vedyn tuotantolaitoksen toteutettavuussuunnittelusta. Tavoitteena on 20 megawatin teollisen mittakaavan kokonaisuus.

”Vety on yksi energiamurroksen avainelementeistä, sillä tarvitsemme energian varastointiteknologiaan puhtaita ja tehokkaita ratkaisuja. P2X Solutions Oy on suomalainen vihreän vedyn ja power-to-X-teknologian edelläkävijäyritys, ja meille Swecolla on erittäin merkityksellistä saada toimia yhteistyössä energiamurroksen edelläkävijöiden kanssa. Tämä hanke tulee olemaan arvokas askel ilmastonmuutoksen tuomien haasteiden taklaamisessa ja kestävämmän yhteiskunnan kehittämisessä”, sanoo Erik Skogström, Swecon teollisuustoimialan johtaja.

Toteutettavuussuunnittelu valmistuu vuoden 2021 loppuun mennessä. Nyt laadittava suunnittelu kattaa hankkeen tekniset suunnitelmat, laitoksen sijoituspaikan, päälaitteiden määrittelyn ja tarjoukset sekä lupaselvitykset. Toteutettavuussuunnitelma on tärkeä osa P2X Solutionsin investointipäätöstä, mikä on tarkoitus tehdä vuoden 2021 aikana. Tämän jälkeen yhtiö aloittaa laitoksen yksityiskohtaisen suunnittelun ja hankinnat. Rakentaminen voitaisiin aloittaa loppuvuodesta 2022 ja valmiin laitoksen käyttöönotto olisi mahdollista vuonna 2024.

”P2X Solutionsin ensimmäinen vedyn tuotantolaitos on 20 megawatin teollisen mittakaavan kokonaisuus, jonka uskomme olevan monistettavissa muihin laitoksiin niin Suomessa kuin maailmallakin. Toteutettavuussuunnitelma luo pohjan ensimmäisen investointipäätöksen tekemiselle ja Sweco on kokenut ja luotettava suunnittelukumppani, joka vahvasti halusi olla kumppaninamme osana vetytalouden edelläkävijäjoukkoa”, sanoo Herkko Plit, P2X Solutionsin toimitusjohtaja.

Sweco on mukana useissa energiamurrosta ja energian varastointia edistävissä hankkeissa, kuten Keliberin EPCM-kumppanina Keski-Pohjanmaalle toteutuvassa litiumhankkeessa sekä Ruotsiin rakentuvan Northvoltin akkutehtaan teollisessa allianssissa.

Lisätietoja:

Erik Skogström, teollisuustoimialan johtaja, Sweco, puh. 040 0828 912, erik.skogstrom@sweco.fi
Heini Jokinen, lehdistökontakti, Sweco, puh. 040 718 0063, heini.jokinen@sweco.fi