0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Sweco ostaa NRC Groupin suunnitteluliiketoiminnan

Sweco on tehnyt sopimuksen NRC Groupin suunnitteluliiketoiminnan ostamisesta. Kaupan myötä Sweco nousee johtavaksi raideliikenteen asiantuntijaksi Pohjois-Euroopassa ja vahvistaa asemaansa Suomessa ja Ruotsissa.
”Yrityskauppa vahvistaa Swecon aseman johtavana raideliikenteen asiantuntijana Pohjois-Euroopassa ja kasvattaa liikenneinfrastruktuurin osaajajoukkomme yli 1 200 henkilöön koko Sweco-konsernissa. Suomessa Swecosta tulee raideliikennesuunnittelun johtava toimija ja yksi isoimmista toimijoista infrastruktuurin, liikkumisen ja kaupunkisuunnittelun parissa. Pystymme tarjoamaan osaamistamme merkittäviin infrahankkeisiin, myös kansainvälisesti. Olemme kestävän kaupunkikehityksen edelläkävijä, ja meille on tärkeää edistää kestävää liikennettä ja olla osa ilmastonmuutosta ehkäisevää yhteiskunnan kestävää kehitystä”, Sweco Finlandin maajohtaja Markku Varis sanoo.Kaupan myötä Sweco on mukana muun muassa Raide-Jokeri-hankkeessa, Tampereen Ratikassa, Espoo-Lohja-Salo-oikoradassa ja Luumäki-Imatra-ratahankkeessa. Swecolle siirtyy NRC Groupista 320 raide-, infra- ja yhdyskuntasuunnittelun asiantuntijaa Suomessa ja Ruotsissa. Lisäksi Suomessa Sweco saa uuden toimipisteen Riihimäelle.”Toivotamme uudet kollegamme lämpimästi tervetulleiksi osaksi Swecoa. Arvostamme erittäin paljon uusien kollegojemme vahvaa ratapuolen projektiosaamista ja olemme erittäin iloisia saadessamme vahvaa raideliikenteen sekä infra- ja yhdyskuntasuunnittelun osaamista täydentämään Swecon nykyistä asiantuntijajoukkoa. Raideliikennesuunnittelun Pohjoismaiden johtavana asiantuntijana meillä on liiketoiminnan kasvumahdollisuuksia koko Euroopassa”, Swecon toimialajohtaja Juho Siipo sanoo.

”Suunnittelu on ollut koko historiamme ajan merkittävä osa liiketoimintaamme ja meille oli tärkeää löytää omistaja, jolla on parhaat mahdollisuudet kehittää sitä eteenpäin. Uskomme, että osana Swecoa suunnitteluyksikkömme saavuttaa täyden potentiaalinsa ja kasvattaa kilpailukykyään entisestään. NRC Group ja Sweco työskentelevät yhdessä useissa hankkeissa jo nyt ja tämän kaupan myötä saamme mahdollisuuden vahvistaa yhteistyötämme entisestään Pohjoismaissa. Jatkossa asiantuntijamme pääsevät kehittämään raideliikennettä koko Pohjois-Euroopassa yhdessä Swecon organisaation kanssa. Tämä on hieno mahdollisuus”, sanoo NRC Group Finlandin toimitusjohtaja Harri Lukkarinen.

Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisen hyväksynnän.

Lisätietoja:

Markku Varis, maajohtaja, Sweco Finland, 0400 478 548, markku.varis@sweco.fi
Juho Siipo, toimialajohtaja, Sweco Finland, 040 076 4890, juho.siipo@sweco.fi
Heini Jokinen, lehdistökontakti, Sweco Finland, 040 718 0063, heini.jokinen@sweco.fi

Copy link
Powered by Social Snap