0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Sweco on saanut EcoVadis-vastuullisuusarvioinnissa Silver-tason luokituksen.

Swecolle hopeaa EcoVadiksen vastuullisuusarvioinnissa

Julkaistu: 21.12.2023

Sweco Finland on maayhtiönä hakenut kansainvälistä EcoVadis-vastuullisuusluokitusta omille toiminnoilleen ensimmäistä kertaa. Vastuullisuuspisteytyksissä Sweco on saanut Silver-tason luokituksen ja yltää 25 % parhaimmistoon. 

”Yrityksillä on merkittävä vaikutus kestävyyteen ja vastuullisuuteen niin liiketoiminnoissamme kuin omien toimintojemme myötä. Olemme Swecolla panostaneet viime aikoina varsinkin vihreän siirtymän edistämiseen asiakashankkeissamme, monimuotoisuuteen ja inklusiivisuuteen henkilöstön parissa sekä oman hiilijalanjälkemme seurantaan. Olemme hakeneet EcoVadis-luokitusta nyt ensimmäistä kertaa. Saamamme Silver-tason tunnustuksen perusteella olemme erittäin hyvällä tiellä ja tästä on hyvä parantaa”, sanoo Swecon toimitusjohtaja Thomas Hietto. 

EcoVadis on yksi maailman johtavia vastuullisuuden arviointijärjestelmiä, jossa tarkastellaan yrityksen vastuullisuusprosesseja laaja-alaisesti ympäristö- ja ilmastovastuun, ihmis- ja työoikeuksien toteutumisen, eettisten toimintaperiaatteiden ja hankintaprosessien sekä läpinäkyvyyden näkökulmista.  

”Yritysten vastuullisuuden säännöllinen tarkastelu ja vastuullisuusarviointi on yhteiskunnan kestävän kehityksen kannalta erittäin tärkeää. Lisäksi monet yritykset velvoittavat omilta kumppaneiltaan ja yhteistyöyrityksiltään kolmannen osapuolen arvioimaa vastuullisuuden tasoa. Olen iloinen saamistamme hyvistä arvioista eritoten ympäristö- ja ilmastovastuullisuudessa ja sosiaaliseen vastuullisuuteen, kuten työntekijöihin, liittyvistä toimistamme. Parannettavaa meillä on erityisesti hankintaprosesseissa, joiden osalta olemme jo käynnistäneet kehitystyön. Sweco raportoi jatkossa aiempaa laajemmin myös hankintaketjunsa Scope 3 -päästöjä ja kehittää toimittaja- ja alihankintaprosessejaan”, kertoo Swecon vastuullisuusjohtaja Iida Vakkuri. 

EcoVadiksen arviointimenetelmä perustuu yritysvastuuraportoinnin kansainvälisesti hyväksyttyihin periaatteisiin, kuten Global Reporting (GRI) -ohjeistoon, YK:n Global Combat -aloitteeseen ja ISO 26000 -standardiin. Arviointi on voimassa aina vuoden kerrallaan. Sweco Finland on osallistunut EcoVadis-arviointiin ensimmäistä kertaa loppuvuodesta 2023. 

Swecon vastuullisuuskäytäntöihin ja tavoitteisiin voi tutustua tarkemmin verkkosivullamme >>
Lue lisää kestävän kehityksen liiketoiminnastamme ja palveluistamme >>

Lisätietoja: 

Iida Vakkuri, vastuullisuusjohtaja, Sweco, puh. 050 531 3765, iida.vakkuri@sweco.fi
Heini Jokinen, mediakontakti, Sweco, puh. 040 718 0063, heini.jokinen@sweco.fi