0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

27/11/2023

Reading time: 3min

VM

Ville Mykrä

Alihankkijakumppanit tärkeässä roolissa onnistuneissa Swecon teollisuushankkeissa – 5 syytä, miksi

Alihankkijaverkosto EPCM

Alihankkijakumppanit ovat Swecon teollisuusprojektien onnistumisen kannalta elintärkeä sidosryhmä. Alihankkijakumppanimme mahdollistavat sen, ettei yksikään hanke tai projekti jää tekemättä siksi, ettemme saa kokoon osaavaa työmaavalvontatiimiä.

Alihankkijoiden avullaan voimme varmistaa, että työmaavalvonta on aina laadukasta ja asiakaslupaukset täytetään joka kerta. Tämä syvällinen yhteistyö ja keskittyminen laatuun tekee Swecosta poikkeuksellisen kumppanin ja siksi haluamme panostaa yhteistyöhön alihankkijakumppaniemme kanssa.

Nämä viisi syytä kiteyttävät, miksi alihankkijakumppanit ovat niin tärkeässä roolissa meille Swecossa teollisisten hankkeiden onnistumiseksi.

1 Kyky vastata odotuksiin ja projektivaatimuksiin

Teollisuudessa on meneillään investointibuumi, jonkalaista ei taideta olla nähty aiemmin Suomen historiassa. Projektien mittasuhteet ovat ennennäkemättömiä ja vaatimukset aiempaa kovempia. Ne haastavat sekä meidät että alihankkijaverkostomme.

Huolella valitut alihankkijakumppanimme auttavat meitä skaalaamaan toimintaamme vastaamaan asiakkaiden kasvaneisiin odotuksiin. Siksi yhteinen kykymme skaalautua on avainasemassa suuruusluokaltaan merkittävien teollisten hankkeiden kanssa.

2 Osaamisen ja laadun varmistaminen

Alihankkijakumppanimme tuovat mukanaan erityisosaamista ja omaan osaamisalueeseensa liittyvää erityistä tarkkuutta. Nämä molemmat ovat hankkeiden onnistumisessa elintärkeitä.

Arvostamme alihankkijakumppaneissamme heidän kykyään sekä arvioida isoa kuvaa kanssamme että tarkastella kriittisesti omaa osa-aluettaan osana kokonaisuutta.

Erinomainen kumppani onkin hyvä näkemään kokonaisuudessa ratkaisumahdollisuuksia ongelmien sijaan!

3 Pitkäaikaiset kumppanuudet ja yhteistyön kehittäminen

Projektit ja hankkeet ovat yhä enenevissä määrin maakunnissa ympäri Suomea ja niiden resurssointi voi olla haastavaa pelkästään oman henkilöstömme voimin

Näemme alihankkijaverkostossamme potentiaalia pitkäaikaisiin kumppanuuksiin. Haluamme lähteä kehittämään molemminpuolista kasvua ja menestystä – sekä jo meneillään olevissa hankkeissa että vielä suunnitteluvaiheessa olevissa hankkeissa toimituskyvyn varmistamiseksi.

Alihankkijakumppanin sitoutuminen kestävään yhteistyöhön on perustavanlaatuinen tekijä, jonka näemme luovan pohjan hyvälle yhteistyölle.

4 Saumaton yhteistyö ja tiedonkulku

Sweco varmistaa tehokkaan yhteistyön antamalla alihankkijoilleen pääsyn tarvittaviin tietoihin ja työkaluihin, kuten Swecon tietokoneisiin. Lisäksi kattava perehdytys ja yhteisen vision luominen projektin tavoitteista ja laatuvaatimuksista tekevät yhteistyöstä sujuvaa ja tuloksellista.

Haluamme vilpittömästi integroida alihankkijat osaksi toimintaamme niin läheisesti kuin mahdollista ja näyttäytyä asiakkaiden suuntaan yhtenä saumattomasti toimivana joukkueena.

5 Turvallisuuden ja laadun varmistaminen

Turvallisuus on Swecon jokaisen hankkeen ja projektin ykkösprioriteetti, josta emme tingi. On aivan olennaista, että kaikki palaavat työmailta kotiin perheidensä luokse turvallisesti – joka päivä.

Alihankkijakumppaneidemme tiukka sitoutuminen HSE-standardeihin on ratkaiseva kriteeri sekä yhteistyölle, yleiselle turvallisuudelle että projektien kokonaislaadulle. Toimimme useissa hankkeissa päätoteuttajana ja siksi vastaamme myös hankkeen kokonaisturvalllisuudesta.

Turvallinen työmaatoteutus vaatii suunnittelua, kouluttamista ja jalkauttamista ennen kuin työt työmaalla voidaan aloittaa. Luotettavien alihankkijakumppanien avulla pystymme takaamaan turvallisuuden ja laadun kaikissa hankkeissamme.

Nämä viisi syytä korostavat, kuinka tärkeässä roolissa alihankkijakumppanit ovat onnistuneiden hankkeiden toteuttamisessa. Sweco on omistautunut rakentamaan näitä vahvoja kumppanuuksia, joiden avulla on mahdollista yhdessä saavuttaa merkittävää menestystä rakennusalalla.

Ville Mykrä, Business Unit Director, Sweco PM Oy, ville.mykra@sweco.fi

 

Ole meihin yhteydessä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.