0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Kesärekrymme on avautunut 1.12.2022!

Kiinnostaako sinua rakennesuunnittelu? Geotekniikka? Tai vaikkapa raideliikenteen suunnittelu tai rakennetekninen tutkimus? Entä miltä kuulostaisi kesätyö energiaratkaisujen suunnittelun parissa?

Swecon kesätyöpaikoissa ympäri Suomen pääset kehittämään ammatillista osaamistasi ja kasvattamaan ymmärrystäsi niin teollisuuden projekteissa, infran kehityksessä kuin vaikkapa energiamurroksen parissa.

Ensi kesäksi on luvassa harjoittelupaikkoja mm.

-rakennesuunnitteluun ja siltarakentamiseen
-LVI- ja sähkösuunnitteluun
-energiaratkaisujen elinkaarisuunnitteluun
-teollisuuden suunnitteluun
-geotekniikkaan ja kalliorakenteisiin
-liikennesuunnitteluun sekä raide- ja rataliikenteeseen
-mittaukseen ja rakennetekniseen tutkimukseen

Meille kesätyöntekijät ovat tulevaisuuden suunnittelijoita, joista pidämme hyvää huolta heti alkumetreiltä asti. Olemme olleet useana vuonna mukana Vastuullisessa kesäduunikampanjassa ja tarjoamme runsaasti mielenkiintoisia ja haastavia työtehtäviä kesäharjoittelijoille.

Jos haluat tutustua swecolaisiin, seuraa @swecofinland Instagramissa sekä tunnistetta #swecollatöissä. Käy myös lukemassa Parastaikaa Swecolla -haastattelut! 

Roosa Häkkilä, talotekniikka, Oulu

Kesän alussa sain työksi LVI-purkukuvien piirtoa kohteeseen, johon myöhemmin sain myös opinnäytetyöaiheen. Kerkesin tekemään moneen eri kohteeseen eri tyylisiä LVI-muutoksia ja suunnitelmia, muun muassa jätevedenpuhdistamoa, julkisia rakennuksia ja tehtaita.

Parasta on se, että sain oman alan työkokemusta. Erilaisten sovelluksien käyttö, sekä ymmärrys taloteknisiin suunnitelmiin kasvoi. Myös työyhteisö on ihana. Työt jatkuvat nyt tuntilaisena, eli teen muutaman työpäivän viikossa koulun ohella.

Fagerström Valtteri, katusuunnittelu

Olen viihtynyt tosi hyvin Swecolla. Ilmapiiri on ollut avoin ja tosi mukava. Olen päässyt osallistumaan monipuolisiin ja kiinnostaviin projekteihin, vaikka kokemusta ei  olekaan vastaavista tehtävistä. Olen päässyt hyödyntämään aikaisemmin koulusta hankittua osaamista ja oppinut käsittämättömän paljon uutta kesän 2021 aikana. Kaikkein parasta on se, että minun luotetaan ja annetaan vastuuta.

Tällä hetkellä työn alla mm. Turun kupittaan BMX-radan suunnittelua.

Minna Sirkiä, ratasuunnittelu, Riihimäki

Vaihdoin alaa ja valmistuin huhtikuussa liikenneinsinööriksi.

Teen tyyppipoikkileikkauksia, pituusleikkauksia ja mallintamaan SR-pylväiden perustuksia Kupittaa-Turku-projektissa. Olen suunnitellut mm. Turun rautatieaseman esteettömyyttä ja laitureiden kalusteita ja osallistuin polkupyöräbaanan toteutettavuussuunnitelmaan toiseen projektiin.

Parasta työssäni on jatkuva uuden oppiminen sekä se, että toiveet työtehtävien luonteesta otetaan huomioon. Minut vakinaistettiin marraskuussa osaksi Swecon ratatiimiä

Kiinteistöjen energiatehokkuutta ja pienempää hiilijalanjälkeä

Jesse Kantola tekee omia arvoja vastaavaa työtä kivassa porukassa. Hän vaikuttaa työllään kiinteistöjen hiilijalanjälkeen ja energiatehokkuuteen. Vapaa-aikana hän liikkuu luonnossa ja kokee, että työ- ja vapaa-aika pysyy etänäkin hienosti balanssissa.

Kiinteistöjen energiatehokkuutta ja pienempää hiilijalanjälkeä

Jesse Kantola tekee omia arvoja vastaavaa työtä kivassa porukassa. Hän vaikuttaa työllään kiinteistöjen hiilijalanjälkeen ja energiatehokkuuteen. Vapaa-aikana hän liikkuu luonnossa ja kokee, että työ- ja vapaa-aika pysyy etänäkin hienosti balanssissa.

Intohimolajina kiertotalous

Pyöräilevä kiertotalous- ja energia-asiantuntijamme ja osastopäällikkö Leena Pirhonen innostuu uudenlaisista kiertotalousratkaisuista. ”Swecolla voit olla oma itsesi ja tuoda myös omia unelmia suunnittelutyöhön. Jos haluat suunnitella parempaa huomista, Sweco on juuri oikea paikka.”

Content blocks – This block is empty

Jäikö joku asia askarruttamaan? Tsekkaa useimmin meiltä kysytyt kysymykset.

Kuinka paljon opiskelijoita rekrytoitte vuosittain?

Kesätöissä ja harjoittelussa meillä on vuosittain noin sata opiskelijaa. Harjoittelun tai kesätöiden jälkeen valtaosa jää tekemään töitä opintojen ohella ja useat tulevat meille valmistumisensa jälkeen vakituisesti töihin.

Onko Swecolla mahdollista jatkaa tuntitöissä kesän jälkeen?

Kyllä, jopa 80% kesätyöntekijöistä jatkaa meillä kesätyön jälkeen tuntitöissä. Swecolla voit työskennellä joustavasti opintojen ohella.

Miten tärkeitä opintosuoritukset ovat kesätyöhaussa?

Katsomme hakemuksesi kokonaisuutta, eli hakemuskirjettä, CV:tä sekä opintosuorituksia. Arvosanoja tärkeämpää on mitä kursseja olet tehnyt, eli onko tehtävän kannalta oleelliset kurssit suoritettu.

Onko Swecolla mahdollista tehdä opinnäytetyö?

Kyllä, Swecolla tehdään paljon opinnäytetöitä, monesti meille tullaan kesätöihin ja jatketaan siitä osa-aika työllä ja tehdään vielä opinnäytetyökin. Opinnäytetyö sovitaan tilanteen mukaan esihenkilön kanssa.

Jos en löydä itselleni sopivaa avointa kesätyöpaikkaa, kannattaako lähettää avoin hakemus?

Ilman muuta, esihenkilömme käyvät säännöllisesti läpi myös avoimia hakemuksia. Kerrothan hakemuksessasi että olet kiinnostunut erityisesti kesätöistä.

Löysitkö etsimäsi?

Jos et löydä avoimista työpaikoistamme omaa osaamistasi ja kokemustasi vastaavaa paikkaa, kerro meille itsestäsi jättämällä avoin hakemus https://www.sweco.fi/ura/avoimet-tyopaikat/.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.