0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Monimuotoisuus ja inklusiivisuus Swecolla

Swecon DEI-strategia valmistui alkuvuodesta 2023. Strategiamme lähtökohtana on panostaa aidosti inklusiivisemman työyhteisön rakentamiseen ja sen jälkeen panostaa monimuotoisemman työyhteisön kehittämiseen.  

Tavoitteena on luoda työyhteisö, jossa jokainen swecolainen kokee voivansa olla oma itsensä ja kuuluvansa porukkaan. Lisäksi haluamme varmistaa, että kaikilla työntekijöillä on yhtäläiset mahdollisuudet menestyä ja kehittyä omassa työssään. 

Swecon yhdenvertaisuustyö ja sen tavoitteet Suomessa:  

  • Sweco Finland Oy:n tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma on osa työyhteisön kehittämissuunnitelmaa.  
  • Suunnitelmaan on kirjattu toimenpiteet monimuotoisuuden ja inklusiivisen kohtelun edistämiseksi, joiden avulla rakennamme parempia työpaikkoja sekä parempaa liiketoimintaa.  

Swecon strategiset tavoitteet monimuotoisuuden kehittämiseksi ovat:

  • Luomme mahdollisuuksia, että suomea puhumattomat voivat työskennellä Swecolla ja integroitua osaksi työyhteisöämme.   
  • Naisten osuus suurempi kuin toimialalla keskimäärin Suomessa, esihenkilönaisten/projektipäälliköiden osuus vähintään sama kuin koko henkilöstöstä. Sweco-konsernin yhteinen tavoite on, että työntekijöistämme 40 % on naisia vuoteen 2040 mennessä.  
  • Ikä ei saa olla este sille, että pääsee kehittymään ja kasvamaan Swecolla.   
  • Arvostamme erilaisia koulutustaustoja ja yhdistämme ne menestyviksi tiimeiksi.  

Swecon vuoden 2023 DEI-toimenpiteiden painospisteinä ovat olleet inklusiivisemman työyhteisön rakentaminen, yhteisen ymmärryksen luominen, DEI-ymmärryksen kasvattaminen ja mittareiden tarkentaminen.   

Erityisesti vuoden 2023 aikana olemme panostaneet englanninkielisten osaajiemme työntekijäkokemuksen kehittämiseen. Olemme myös perehtyneet neuromoninaisuuteen ja työstämme toimintamallejamme tukeaksemme ihmistemme mahdollisuuksia työskennellä Swecolla ja voida hyvin työyhteisössämme.   

Vuonna 2023 olemme valmentaneet sekä johtoryhmämme että esihenkilöitämme sisään monimuotoisuusteemaan ja valmennukset jatkuvat tänä vuonna.  

Swecolla toimii kaikille avoin Diversity-verkosto, jossa keskustellaan kerran kuukaudessa DEI-teemoista. Tavoitteena on osallistaa henkilöitä miettimään, miten rakennamme monimuotoisempaa työyhteisöä Swecolla. Ryhmän kieli on englanti. Henkilöstölle on julkaistu useita intra-artikkeileita liittyen inklusiivisuuteen.  

Kehitämme myös mittaristoamme DEI-työmme osalta. Tällä hetkellä seuraamme naisten määrän kehittymistä koko henkilöstön, esihenkilöiden ja projektipäälliköiden osalta. Lisäksi seuraamme valittuja henkilöstötutkimuksen kysymyksiä sukupuoleen ja ikään perustuen.  

Ole meihin yhteydessä!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.