0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Kustannusohjauspalvelu Active helpottaa kustannusten reaaliaikaista hallintaa

Yhdistämme kustannuslaskijan pitkän kokemuksen ja markkinatietouden digitaalisiin simulointi- ja laskentapalveluihin sekä hankekohtaisten suunnitteluratkaisujen tuntemiseen.

Realistinen lähtöbudjetti

Aktiivisen kustannusohjauksen tarve korostuu globaalissa maailmassa, jossa materiaalien ja energian hinnat voivat heilahdella rajusti vain viikkojen sisällä. Monien tuotteiden saatavuudessa on myös uusia ja samalla odottamattomia haasteita, joihin voidaan varautua vain syvällisellä markkinatuntemuksella.

Rakennushankkeen alkuperäisen budjetin on tärkeää olla realistinen. Autamme huomioimaan jo hankesuunnittelussa kaikki kustannuksia aiheuttavat tekijät. Esimerkiksi puu-, betoni- ja teräsrakentamista pitää vertailla ajantasaisilla hinnoilla ja toimitusaikatauluilla. Silloin kustannusarvio ei perustu vain karkeisiin suuruusluokkatietoihin.

Myös kustannusmuutoksiin pitää reagoida suunnittelun aikana nopeasti. Jos tilanne paljastuu vasta tietyssä tarkastuspisteessä, turhaa työtä on ehditty tehty paljon. Nostamme kustannukset näkyväksi suunnittelukriteeriksi, jolloin kaikkea suunnittelua ohjataan kustannusten näkökulmasta.

Tukea suunnittelijoille kustannusvaikutusten arviointiin

Active-palveluumme kuuluu, että kustannusohjaus voidaan kytkeä tiiviiksi osaksi suunnittelua. Se on järkevää, koska samat lähtötiedot palvelevat esimerkiksi hankkeen kustannusohjausta, rakenne- ja talotekniikkasuunnittelua sekä hiilijalanjälkilaskentaa.

Active-palvelun ytimessä onkin aktiivinen kommunikointi kustannusasiantuntijan ja suunnittelijoiden välillä. Asiantuntijamme on hyvin perillä kohteen suunnitteluratkaisuista, helposti tavoitettavissa ja valmiina kertomaan nopeasti eri vaihtoehtojen kustannusvaikutukset.

Näin varmistamme yhdessä suunnittelijoiden kanssa, että hankkeeseen valitaan toimivia ja kustannustehokkaita ratkaisuja, ei ylikalliita vaihtoehtoja. Muodostaahan esimerkiksi perustamistapa, runkoratkaisu tai LVI-tekniikka suuren siivun kokonaiskustannuksista. Pyrimme lisäämään määrä- ja kustannustietoa myös suunnitteluohjelmiin, jolloin suunnittelijoiden on mahdollisimman helppo löytää kokonaisuuden kannalta edullisimmat vaihtoehdot.

Kustannusriskit helposti kaikkien nähtäville

Monella asiantuntijallamme on 25 vuoden kokemus teollisuus-, talonrakennus- ja infrahankkeiden kustannuslaskennasta. Benchmarkdatan lisäksi hyödynnämme luotettavia digitaalisia työkaluja, kuten vaihtoehtolaskelmia sekä laajuus-, määrä- ja kustannusanalyysejä. Huomioon otetaan myös hintojen heijastevaikutukset, joita syntyy esimerkiksi eri ratkaisujen toteutettavuudesta, tekniikkalajien yhteensovituksesta ja lisätyötarpeista.

Lisäksi käytämme Monte Carlo -simulointia, joka kertoo kustannusarvion onnistumisen todennäköisyyden ja riskit. Simulointi lisää ymmärrystä kustannusarvion epävarmuuksista, kuten määrätiedon luotettavuudesta.

Active-palvelumme tavoitteena onkin lisätä koko projektiryhmän tietoisuutta siitä, mistä kustannukset muodostuvat. Käytämme apuna visuaalisia Tilannekuva- ja Power BI -työkaluja, joilla tunnusluvut esitetään helposti ymmärrettävässä muodossa. Tilannekuva näyttää koko kustannuspolun, ei vain tarkistuspisteiden kustannusarvioita, jolloin kustannusten toteamisesta siirrytään kustannusten reaaliaikaiseen ohjaukseen.

Active-palvelu pähkinänkuoressa

  1. Realistinen lähtötilanteen budjetti
  2. Suunnittelunohjaus kustannustiedolla
  3. Suunnittelijoiden tukeminen kustannustehokkaissa valinnoissa
  4. Varmuus hankkeen läpiviennistä budjetissa ja aikataulussa

Asiantuntijamme kertovat videolla lisää Activesta – tutustu!

Timo Isoranta

Yksikönjohtaja

Ole meihin yhteydessä!

Jos et löytänyt etsimääsi, laita meille viestiä.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.