0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Vedenkäsittelyn suunnittelu ja konsultointi

Puhtaan ja turvallisen uimaveden puolesta – vedenkäsittelyn suunnittelu Swecolla

Nykyaikainen, älykäs ja oikein toimiva vedenkäsittelyprosessi säästää merkittävästi järjestelmän käyttökustannuksissa, ylläpitokustannuksissa ja energiakustannuksissa sekä helpottaa vedenkäsittelyprosessin ja uima-allasveden laadun valvontaa.

Sweco on Suomen johtava uima-allasvesien vedenkäsittelyn asiantuntija. Tarjoamme uima-altaita sisältäviin rakennuksiin ja kiinteistöihin kokonaisvaltaista osaamista uima-allasympäristöjen haastavien olosuhteiden hallintaan sekä järjestelmien suunnitteluun, toteuttamiseen ja valvontaan.

Asiakkaitamme ovat muun muassa kaupungit ja kunnat, joilla on tarve uudistaa tai korjata nykyisten kunnallisten uimahallien ja kylpylöiden vedenkäsittelytekniikkaa tai rakentaa kokonaan uusia uimahalleja. Teemme toimeksiantoja myös yksityiselle sektorille, kuten esimerkiksi hotelleihin, kylpylöihin, palvelutaloihin ja vastaaviin kohteisiin, missä tarvitaan vedenkäsittelytekniikan erikoisosaamista. Tarvittaessa kartoitamme asiakkaan nykyisen vedenkäsittelyjärjestelmän toimivuuden sekä kunnon, ja arvioimme esimerkiksi järjestelmän korjaustarvetta, elinkaarta ja energiatehokkuutta.

Puhdas ja oikean lämpöinen uima-allasvesi ei ole itsestäänselvyys

Uima-altaan käyttäjä näkee vain altaan täynnä kirkasta vettä, mutta taustalla turvallisesta uimavedestä huolehtii tarkkaan mitoitettu sekä huolellisesti suunniteltu ja toteutettu vedenkäsittelyprosessi. Uima-allasvettä mitataan, valvotaan, puhdistetaan ja säädetään joka ikinen sekunti. Normaalin 25 metrin pituisen kuntouintialtaan vesimäärä vaihtuu kokonaan keskimäärin noin 5 tunnin välein ja porealtaan vesi jopa kolmen minuutin välein.

Sisäallasvesien epäpuhtaudet tulevat pääosin altaan käyttäjistä, ulkoaltaisiin epäpuhtauksia tulee myös ulkoympäristöstä ja luonnosta.

Uima-altaan vedenkiertoprosessi koostuu useista eri käsittelyvaiheista ja laitteista. Uima-altaasta vesi johdetaan yleensä poistokourujen kautta tasausaltaaseen, josta se pumpataan vedenkäsittelyyn. Käsittely koostuu karkeasuodatuksesta, saostuskemikaalin annostelusta, hienosuodatuksesta, UV-käsittelystä, lämmityksestä, pH-säädöstä, sekä desinfioinnista.

Uima-allasvesien ja sisäilman laadun hallintaan liittyy olennaisesti myös toimiva ja oikein mitoitettu sekä suunniteltu ilmanvaihto. Asiantuntijamme huolehtivat, että allasveden pintatason ilmanvaihto on riittävä ja, että tilojen painesuhteet ovat oikeat.

Olemme mukana uimahalli ja kylpylähankkeissa ympäri Suomen.
Kohteitamme ovat muun muassa:

  • AaltoAlvarin kylpyläosaston peruskorjaus, Jyväskylä​
  • Espoonlahden uimahallin peruskorjaus, Espoo​
  • Tapiolan uimahallin peruskorjaus, Espoo​
  • Mustasaaren uimahalli, Vaasa​
  • Vöyrin uimahalli​
  • Kupittaan maauimala, Turku​
  • Vesihelmen peruskorjaus, Forssa​
  • Uimahallin laajennus, Muurame
  • Saarijärven uimahalli

Heljo Hakulinen

Yksikönjohtaja, Keski- ja Itä-Suomi

Ole meihin yhteydessä!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.