0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Innovaatiokeskus Joki

Kuvaus

Pohjoismaisittain ainutlaatuinen ja Suomen ensimmäinen alueellinen vierailukeskus Joki

Asiakas

Teknologiakiinteistöt Oy

Toimeksianto

Rakenne-ja elementtisuunittelu

Vuosi

2017

Responsible consumption and production

Turun yksi kasvavista alueista on Kupittaan alue. Vierailu- ja innovaatiokeskus Joki sijoittuu alueelle Turku Science Parkin ytimeen, DataCityn ja BioCityn välittömään läheisyyteen. Se avattiin vuonna 2017. Sweco toimi keskuksen rakenne-ja elementtisuunittelijana.

Pohjoismaisittain ainutlaatuinen ja Suomen ensimmäinen alueellinen vierailukeskus Joki on monipuolinen ja vuorovaikutteinen elämyskokonaisuus. Se tarjoaa ympäri vuoden interaktiivisia näyttelyitä ja tuoreita näkökulmia alueen elinkeinoelämästä, kaupunkikehityksestä ja vetovoimatekijöistä.

Turun kampusalueen sydämessä sijaitseva vierailukeskus toimii innovaatioiden, liiketoiminnan ja tutkimuksen modernina näyttelytilana. Uusissa tiloissa Turun alueen yritykset, korkeakoulut ja Turun kaupunki esittelevät toimintaansa, ajankohtaisia ilmiöitä ja Turun aluetta innovatiivisena, kilpailukykyisenä ja kehittyvänä toimintaympäristönä.

Sweco toimi keskuksen rakenne-ja elementtisuunittelijana. Hankkeeseen toi haastavuutta rakennuksen pyöreän osan sijoittuminen neljän tontin risteämäkohtaan, jonka johdosta osa rakennuksesta toimii ulokkeena kaarevan seinäpalkin varassa.

Hanketta rakennettiin keskelle vilkasta työpaikkakeskittymää, jonka vuoksi riskien hallinta oli tärkeässä asemassa. Naapuritalojen toiminta oli säilytettiin normaalina koko rakentamisen ajan.