0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Simonsillan ryhmähanke

Simonsillan ryhmähanke

Vantaan Simonsillassa remontoitiin peräti 210 kylpyhuonetta kolmen taloyhtiön yhteistyönä ryhmäkorjaushankkeessa, jossa Sweco vastasi kokonaissuunnittelusta. Projekti aloitettiin vuonna 2013 ja se valmistui suunnitellusti syksyn 2016 aikana.

Saman ikäkauden taloyhtiöt, joissa on samanlaisia rakenteita, voivat saada huomattavaa säästöä toteuttamalla peruskorjaushankkeet yhteistyönä. Yhteistyönä tehdyt putki- tai julkisivuremontit voivat tuottaa taloyhtiöille jopa yli 10 prosentin säästön. Säästöjä tuovat mm. yhteistilaukset, suunnittelu- ja rakennuttamiskustannukset ja työmaiden sarjatuotanto.

Asunto-osakeyhtiöt Hiirilampi, Hiiripiste ja Hiiriharju lyöttäytyivät yhteen toteuttaakseen putkiremontin 210 asunnossa. Näin ison linjasaneeraushankkeen läpivieminen taloyhtiöiden yhteistyönä vaati taloyhtiöiltä täydellistä sitoutumista.

Ryhmäkorjaus on fiksu ja nykyaikainen tapa toimia ja se on myös urakoitsijan kannalta mielekäs. Tulevaisuudessa vastaavia hankkeita tulee olemaan paljon.

Sweco vastasi haastavan laajan ja haastavan projektin kokonaissuunnittelusta.

 

”Swecon kanssa olemme tehneet yhteistyötä useissa projekteissa. Tämä urakka osoitti ryhmäsuunnittelun toimivuuden, jossa kaiken lähtökohtana on vahva asiantuntijuus. Tehokas kommunikaatio suunnittelijan ja tavarantoimittajan välillä takaa parhaan lopputuloksen isossa ja pitkäkestoisessa projektissa, joissa sujuva viestintä on olennaisessa roolissa.”
PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ KARI KOSKENLAAKSO, LAATTAPISTE