Uutiset

/siteassets/uutiset-2020/laasonen_niina_770x380.jpg

Ilmaston lämmetessä kotien viilentämisen tarve kasvaa – energiatehokkuus ohjaa suunnittelua

06 heinäkuuta 2020
Ilmaston lämmetessä pitkät hellejaksot yleistyvät myös Suomessa. Pohjoismaiseen tapaan kodit on meillä tyypillisesti suunniteltu kestämään erityisesti kylmyyttä ja talvia. Miten kaupunkien tulisi jatkossa valmistautua ja sopeutua voimistuviin helteisiin? Lue Swecon energia-asiantuntijan ajatuksia siitä, millaisilla ratkaisuilla koteja voidaan viilentää energiatehokkaasti.
/siteassets/uutiset-2020/urban-insight-3-2020-uutiskuva_770x380.jpg

Urban Insight: Kaupunkien täytyy parantaa kestokykyään yhä yleistyviä helleaaltoja vastaan – kotien viilentämisen kysyntä kasvaa

01 heinäkuuta 2020
Koronavirus on paljastanut vanhusten aseman riskiryhmänä, mutta yhä lämpenevä Eurooppa on toinen vakava uhkatekijä. Useampi eurooppalainen kuolee helleaaltojen seurauksena kuin muihin luonnonvaaroihin yhteensä. Uusin Swecon Urban Insight -raportti huomauttaa, että meidän täytyy tehdä enemmän töitä valmistellaksemme ja sopeuttaaksemme kaupunkimme tähän tulevaisuuteen.
/siteassets/uutiset-2020/tset_copyright_turun-seudun-energiantuotanto-oy_770x380.jpg

Sweco auttaa TSE:tä muuntamaan Naantalin voimalaitoksen kivihiilettömäksi

25 kesäkuuta 2020
Turun Seudun Energiantuotanto Oy (TSE) on tehnyt toukokuussa investointipäätöksen kierrätyspolttoaineiden vastaanotto- ja käsittelylaitteiston hankinnasta Naantalin voimalaitokseen. Syksyllä 2021 valmistuva uusi laitteisto mahdollistaa kierrätyspolttoaineiden (SRF) käytön energiantuotannossa kivihiilen sijaan. TSE:n pitkäaikaisena kumppanina Sweco on ollut hankkeessa alusta asti mukana suunnittelijana ja hankinnoista vastaavana asiantuntijana.
/siteassets/uutiset-2020/anne_sirvio_770_380.jpg

Projektipäällikkönä Swecolla: ”Kaikki pyritään tekemään vimosen piälle!”

18 kesäkuuta 2020
Rakennusarkkitehti Anne Sirviö toimii Kuopiossa tietomalli- ja BIM-koordinaattorina. Savolainen mutkattomuus näkyy pitkäaikaisissa asiakkuuksissa luottamuksena ja avoimuutena.
/siteassets/uutiset-2020/posiva_770_380.jpg

Sweco mukana maailman ensimmäisen käytetyn ydinpolttoaineen kapselointi- ja loppusijoituslaitoksen suunnittelussa

17 kesäkuuta 2020
Posiva Oy on maailman johtava loppusijoittaja, joka aloittaa omistajiensa TVO:n ja Fortumin käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituksen syvälle peruskallioon ONKALOon®. Posiva rakentaa parhaillaan kapselointi- ja loppusijoituslaitoskokonaisuutta, jolle valtioneuvosto myönsi rakentamisluvan vuonna 2015. Käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoitus tulee tapahtumaan Olkiluodossa prosessilla, jollaista muualla maailmassa ei ole käytetty.
/siteassets/uutiset-2020/kari_nojd_770_380.jpg

Sään ääri-ilmiöiden mallintaminen paljastaa asuinalueen tuulitunnelit ja lämpösaarekkeet – siksi se on tärkeä työkalu ilmastokestävien kaupunkialueiden suunnittelussa

16 kesäkuuta 2020
Miten tulevaisuuden kaupunkikortteli selviää rankkasateista tai paahtavasta kuumuudesta? Sään ääri-ilmiöihin sopeudutaan mallintamalla niiden vaikutuksia asuinalueeseen. Lue Swecon kestävien aluehankkeiden projektipäällikön ajatuksia kaupunkien kehittämisestä ilmastokestävämmiksi mallintamisen avulla.
/siteassets/uutiset-2020/edellakavijat-tampere-petteri-taalas.jpg

Petteri Taalas: “Muutos on jo käynnissä, ja suunta on ihan selvä.”

11 kesäkuuta 2020
Ilmastonmuutoksen vaikutukset näkyvät jo kaupungeissa. Maailman ilmatieteen järjestö WMO:n pääsihteerin Petteri Taalaksen mukaan rakennettu ympäristö tarvitsee normeja, jotta sekä ilmastonmuutokseen sopeutuminen että sen torjuminen lähtee oikeista asioista. Taalas on pääpuhujana Swecon Edelläkävijät Tampere -aamuseminaarissa 15.9.2020.
/siteassets/uutiset-2020/urban-insight-neighboourhoods-of-tomorrow-cover-770x380.jpg

Urban Insight: Kaupunkirakennetta on tiivistettävä ja samalla sopeuduttava ilmastonmuutokseen, kuten tulviin ja lämpöaaltoihin

10 kesäkuuta 2020
Pohjois-Suomessa tulvii parhaillaan ja vesi saartaa katuja ja koteja. Sään ääri-ilmiöiden aiheuttamia haasteita on myös muualla Euroopassa. Swecon Urban Insight -raportissa tutkitaan, miten kaupunkien asukasluku, työpaikkojen määrä ja viheralueet voidaan kaksinkertaistaa ja samalla parantaa asuinympäristöjen ilmastokestävyyttä. Suomessa kehitetään aluetason mallinnusta sään ääri-ilmiöiden tarkasteluun.
/siteassets/uutiset-2020/inventointikaksonen_770_380.jpg

Inventointikaksonen tarjoaa ajantasaiset lähtötiedot purku- ja modernisointikohteista

03 kesäkuuta 2020
Swecon asiantuntijoiden kehittämä inventointikaksonen tarjoaa ajantasaiset lähtötiedot olemassa olevien kohteiden purku- ja modernisointiprojekteissa. Oikeilla lähtötiedoilla hallitaan hankkeen kustannuksia, materiaalien kierrätysmahdollisuuksia ja häiriötöntä toteutusta.
/siteassets/uutiset-2020/hus_telttasairaala_770_380.jpg

HUSin telttasairaala suunniteltiin epidemian varalle nopealla aikataululla - Uusi toimintamalli voidaan tarvittaessa kopioida eri puolille Suomea

02 kesäkuuta 2020
Meilahden sairaala-alueen maanalaiseen pysäköintihalliin on rakennettu tilat noin 160 koronaviruspotilaalle. Swecon arkkitehdit laativat yksityiskohtaiset suunnitelmat tarpeen mukaan laajennettavalle telttasairaalalle, joka saadaan toimintaan tarvittaessa kolmessa viikossa.