Uutiset

Sweco suunnittelee ja toteuttaa Keliberin litiumhankkeen Keski-Pohjanmaalle

04 maaliskuuta 2021
Sweco on tehnyt Keliberin kanssa EPCM-sopimuksen Keski-Pohjanmaalle sijoittuvan litiumhankkeen toteutuksesta. Swecon tehtäviin kuuluvat hankkeen suunnittelu- ja hankintapalvelut sekä rakentamisen johtaminen.
/siteassets/uutiset-2021/olga-ershova_770_380.jpg

Projektipäällikkö huolehtii, että kaikki ymmärtävät toisiaan

25 helmikuuta 2021
Olga Ershova on prosessiasiantuntija, joka toimii siltana asiakkaan ja tiimin välillä. Kansainvälisissä projekteissa auttaa kohdemaan tuntemus. Esimerkiksi venäläisten asiakkaiden kanssa työskennellessään Ershova tietää, että tarvitaan paljon paperityötä ja yksityiskohtaista suunnittelua.
/siteassets/uutiset-2021/urban-insight-2021-launch_770x380.jpg

Hyvinvoiva ja terveellinen kaupunki: Unelmaa vai huomisen todellisuutta?

24 helmikuuta 2021
Vuonna 2021 Swecon Urban Insight -raportit pureutuvat kaupunkien terveyteen ja hyvinvointiin. Monet kaupunkiympäristöt ovat stressaavia ja vaarallisia; on liikenteen ja teollisuuden päästöjä, melua, ikääntyneitä vesihuoltoverkostoja sekä kaupunkirakenteita, jotka voivat vahingoittaa terveyttä ja ilmastoa. Miten luomme kaupungeista tasa-arvoisia ja toimintavarmoja hyvinvoivan arjen keskuksia?
/siteassets/uutiset-2021/sweco-impact_770_380.jpg

Sweco Impact varmistaa kiinteistön tuottavuuden investoinnin alkumetreillä

11 helmikuuta 2021
Teknisen ja kaupallisen asiantuntemuksen sekä kestävän kehityksen tavoitteiden yhdistäminen heti investoinnin alkumetreillä tuottaa lisäarvoa hankkeelle, käyttäjille ja sijoittajille.
/siteassets/uutiset-2021/smartdrawings_uutinen_770_380.jpg

Swecon uudistettu SmartDrawings-työkalu vie rakennusalan digitalisaation aivan uudelle tasolle

02 helmikuuta 2021
Swecon uudistetulla SmartDrawings-työkalulla kuka tahansa rakennushankkeen osapuolista pääsee hyödyntämään tietomallitietoa. Tiedonkulku paranee, aikaa säästyy ja toiminta rakennustyömailla ja elementtivalmistuksessa tehostuu.
/siteassets/uutiset-2021/assi-ahvenistontien-sisaankaynti-3d-hav-kuva_770x380_copyright-integrated-tyoyhteenliittyma.jpg

Sweco mukana Ahveniston sairaalan toteutusvaiheen allianssissa

29 tammikuuta 2021
Ahveniston sairaalan toteutusvaihe käynnistyy helmikuussa Hämeenlinnassa. Toteutusvaiheen sopimus allekirjoitettiin 29.1.2021. Sweco on mukana toteutusvaiheen allianssissa yhdessä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin, Skanskan ja Integrated Työyhteenliittymän kanssa.
/siteassets/uutiset-2021/erkki-hommo_770_380.jpg

Projektipäällikkönä Swecolla: ”Lujuuslaskija on projekteissa eräänlainen tekninen tukihenkilö”

20 tammikuuta 2021
Swecon suunnittelupäällikkö Erkki Hömmö on erikoistunut vaativien teollisuuskohteiden lujuuslaskentaan. Voimalaitoksia suunnitellaan ympäri maailmaa, ja siksi erikoisosaamista tarvitaan myös maanjäristysmitoituksesta.
/siteassets/uutiset-2021/energy-storage-p2x_770x380px.jpg

Power-to-x-teknologialla on keskeinen rooli ilmastonmuutoksen hallinnassa ja energiamurroksessa

13 tammikuuta 2021
Fossiilisista polttoaineista on päästävä eroon. Power-to-x on osa energiamurroksen ratkaisua, ja teknologian tuominen teolliseen mittakaavaan tietäisi Suomelle valtavaa vientipotentiaalia. Sweco on mukana useissa hankkeissa, joissa selvitetään teknologian mahdollisuuksia.

Sweco ostaa Optiplanin ja vahvistaa asunto- ja toimitilasuunnittelun sekä korjausrakentamisen osaamistaan

12 tammikuuta 2021
Sweco on tehnyt sopimuksen NCC:n kanssa Optiplan Oy:n koko osakekannan ostamisesta. Kaupan myötä Sweco vahvistaa erityisesti kestävän ja energiatehokkaan asunto- ja toimitilarakentamisen sekä korjausrakentamisen suunnitteluosaamistaan.
/siteassets/uutiset-2021/borealbioref-jarvelta_770x380px_copyright_boreal-bioref-oy.jpg

Kemijärven ekoteollisuuspuistossa luodaan maakunnallista kiertotaloutta biokaasun ympärille

07 tammikuuta 2021
Biokaasu on yksi Lapin tulevaisuuden mahdollisuuksista. Kemijärven Forestin-ekoteollisuuspuistossa kehitetään alueellista kiertotaloutta, joka perustuu biokaasun tuottamiseen alueen sivuvirroista. Sweco toteuttaa alueella selvityksen, jossa kartoitetaan biokaasun hyödyntämispotentiaalia myös laajemmin Kemijärven alueella.