Uutiset

/siteassets/uutiset-2020/olympiastadion_770x380.jpg

Olympiastadionin peruskorjauksen vaativa työ sai neljännen palkinnon

26 marraskuuta 2020
Kulttuurihistoriallisesti arvokkaan stadionin mittava ja oivaltava perusparannus- ja uudistamisprojekti on saanut useita tunnustuksia kuluneen vuoden aikana. Tuoreimpana tunnustuksena Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry on tänään 26.11. myöntänyt Olympiastadionille Vuoden RIL-Palkinnon.
/siteassets/palvelumme---our-offer/rakennetekniikka/projektit/lumon/lumon_parvekelasit_770_380.jpg

Lumonin parvekelasituskonseptia tehdään Pohjois-Amerikassa tutuksi virtuaalikierroksella

24 marraskuuta 2020
Lumonin parvekelasituskonseptista muokattiin ensimmäinen virtuaalimalli viime vuonna. Pohjois-Euroopan markkinoille suunnattu malli luo aidon tilantunnun, ja siksi myös ympäröivä maisema on osa kokemusta. Pohjois-Amerikan markkinoille räätälöitiin syksyllä oma VirtualSite™-malli ja sen pohjalta toteutettiin virtuaalikierros, jonka avulla uuden tuotteen esittely onnistuu 15 sekunnissa.
/siteassets/uutiset-2020/jani-perttunen-770_380.jpg

Projektipäällikkönä Swecolla: ”Poikkeuksellisten siltojen tarkastus huikeissa maisemissa on työn kohokohtia”

19 marraskuuta 2020
Taitorakenteiden tarkastus- ja tutkimusosaston projektipäällikkö Jani Perttunen reissaa siltojen perässä ympäri Suomen. Kesät kuluvat usein maastossa, ja syksyllä raportoidaan tuloksista. Viime kesänä tarkastajat ajoivat Tornionjokilaaksossa rautatiesiltojen ääreen suljettuja ratoja pitkin fatbikeillä.
/siteassets/uutiset-2020/viacon_770_380.jpg

ViaConille kehitettiin kokemuksellinen tarjoussuunnittelutyökalu

19 marraskuuta 2020
ViaConin uuden tuotteen, betonielementtisillan, tarjousaineisto laaditaan alalla aivan uudenlaisella 3D-työkalulla. Swecon parametrisen suunnittelun asiantuntijat kehittivät visuaalisen webbialustan, jolla ViaCon voi tarjousvaiheessa suunnitella koko siltapaikan ja optimoida rakenteet. Työkalu mahdollistaa jatkossa myös siltapaikan hiilijalanjälkilaskennan.
/siteassets/uutiset-2020/mansikkalan-koulu_770_380.jpg

Päästötavoitteet ja positiiviset kokemukset nostavat puurakentamisen profiilia kunnissa

10 marraskuuta 2020
Imatralle kohosi maan suurin puukoulu, Tampereelle kaupungin ensimmäinen CLT-massiivielementtinen puupäiväkoti. Swecolla on paitsi erikoistunutta puuosaamista, myös kattava kokemus julkisen sektorin hankkeista, kuten päiväkodeista, kouluista ja liikuntarakentamisesta.
/siteassets/uutiset-2020/mikko-raninen-pasilassa-770x380.jpg

Meidän on sopeuduttava muuttuvaan ilmastoon – strateginen suunnittelu luo pohjan turvallisille ja kestäville kaupungeille

09 marraskuuta 2020
Swecon Urban Insight -raportista selviää, että vain 26 % Euroopan kaupungeista on laatinut sopeutumissuunnitelman ilmastonmuutokseen. Swecon kaupunkisuunnittelun projektipäällikkö Mikko Raninen pohtii, miten kaupungit voisivat kehittää resilienssiä. Ilmastonmuutoksen epäsuotuisiin vaikutuksiin voitaisiin sopeutua strategisella kaupunkisuunnittelulla.
/siteassets/uutiset-2020/swecon-turun-uusi-toimipiste-trivium_770x380.jpg

Sweco muuttaa Turussa yhteisiin tiloihin Kupittaan yritysalueelle

06 marraskuuta 2020
Sweco muuttaa joulukuussa uuteen Trivium Retoriikka -toimistokiinteistöön Turun Kupittaalla. Sama rakennus toimii myös kiinteistönomistaja Veritaksen tulevana pääkonttorina. Swecon suunnittelijat vastasivat kohteen vähähiilisestä ja muuntojoustavasta rakenne- ja talotekniikasta.
/siteassets/uutiset-2020/ficolon_770_380.jpg

Sweco suunnitteli Ficolon Vantaan datakeskukselle katseet pysäyttävän julkisivun ja suuren mittaluokan teknisen toteutuksen

03 marraskuuta 2020
Datan määrä kasvaa nopeasti, mikä lisää entistä suurempien, energiatehokkaampien ja teknisesti monimutkaisempien datakeskusten tarvetta.
/siteassets/uutiset-2020/urban-insight-5-2020-sateinen-tulviva-katu-770x380.jpg

Urban Insight: Useilla kaupungeilla ei ole suunnitelmaa ilmastonmuutokseen sopeutumista varten

02 marraskuuta 2020
Vain joka neljäs kaupunki Euroopassa on laatinut sopeutumissuunnitelman tulevia ilmastonmuutoksen vaikutuksia silmällä pitäen. Strategisella kaupunkisuunnittelulla voidaan torjua epäsuotuisia vaikutuksia.
/siteassets/uutiset-2020/aalto_770_380.jpg

Aalto-yliopistolle kehitettiin Pohjois-Euroopan ensimmäinen korttelitason päästötön lähienergiaratkaisu

29 lokakuuta 2020
Aalto-yliopiston Aalto Works -kortteliin valmistuu vuodenvaihteessa lähes omavarainen ja hiilineutraali lähienergiaratkaisu. Fortum kehitti Swecon asiantuntijoiden kanssa kortteliin keskitetyn lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmän, joka on tällä hetkellä ainutlaatuinen Pohjois-Euroopassa.