Uutiset

/siteassets/uutiset-2019/urban-insight_energy-transition_770x380.jpg

Urban Insight: Energiamurroksessa keskityttävä suurimpiin energiankulutuksen kohteisiin – lämmitys kotitalouksien energiasyöppö

05 joulukuuta 2019
Fossiilisilla polttoaineilla lämpiävät kaupungit ovat edelleen valtavirtaa Euroopan maissa. Swecon asiantuntijat selvittivät Utrechtin yliopiston tutkijoiden kanssa, minkälaiset toimet kotitalouksissa olisivat tehokkaimpia energian säästämiseksi. Esimerkiksi, jos eurooppalaiset kotitaloudet laskisivat lämpötiloja yhdellä asteella, säästetyllä energialla pystyttäisiin kattamaan Amsterdamin kokoisen kaupungin 29 vuoden sähköntarve.
/siteassets/uutiset-2019/eeva_punta_770_380.jpg

Liike-elämässä korostuu ympäristövastuu ja sosiaalinen kestävyys - Teollisuusasiakkaiden turvallisuuspalvelut täydentyivät

28 marraskuuta 2019
Swecon tuote-, kemikaali- ja ympäristöturvallisuuspalvelujen tarjonta laajeni vajaa vuosi sitten, kun 17 Linnunmaan asiantuntijaa liittyi osaksi konsernia. Teollisuudessa tarvitaan yhä kokonaisvaltaisempaa otetta vastuulliseen turvallisuusjohtamiseen.

Sweco mukana Kruunusillat-hankkeen allianssiryhmässä

22 marraskuuta 2019
Kruunusillat-hankkeen allianssin osapuolet allekirjoittivat kehitysvaiheen sopimuksen Helsingissä 20.11.2019. Sweco on mukana allianssiryhmässä marraskuun alussa vahvistuneen yrityskaupan myötä.
/siteassets/uutiset-2019/honkajoki_ilmakuva-virtualsite_770x380.jpg

Swecon virtuaaliset tietomalliratkaisut vahvistavat Honkajoki Oy:n projektivientiä

20 marraskuuta 2019
Swecon ja kiertotalouslaitoksiin erikoistuneen Honkajoki Oy:n yhteistyöllä on pitkä historia. Yhteistyö on saanut nyt uusia ulottuvuuksia, kun mukaan on otettu Swecon Virtual Design and Construction (VDC) -toimintaprosessi sekä SmartDrawings- ja VirtualSite-virtuaalitodellisuusratkaisut, joita asiakas voi hyödyntää projektinsa kaikissa elinkaarivaiheissa. Tällä hetkellä Honkajoki hyödyntää ratkaisuja viennin edistämiseen.
/siteassets/uutiset-2019/olympiastadion_770_380.jpg

Onnea Olympiastadion - Vuoden Teräsrakenne on vaatinut oivaltavaa teräsrakennesuunnittelua

18 marraskuuta 2019
Olympiastadionin remontti on loppumetreillä ja upea funkkisrakennus avautuu loppukesästä 2020. Nyt juhlimme uudistunutta stadikkaa Teräsrakennekilpailun 2019 voittajana. Swecon suunnittelijat vastasivat kulttuurihistoriallisen urheilupyhättömme valtavasta korjausurakasta; korjausrakenne- ja rakennesuunnittelusta.
/siteassets/uutiset-2019/ranuan-hyvinvointikeskus-nakyma-senioripihalle-kuva-sipark-oy_770x380.jpg

Ranuan LEED-sertifioitu hyvinvointikeskus edistää terveyttä myös luonnon voimalla

14 marraskuuta 2019
Ranualaiset ovat nauttineet pian vuoden ajan uuden hyvinvointikeskuksen terveellisistä ja turvallisista tiloista. Swecon suunnittelijat vastasivat LEED Gold -ympäristösertikaatin saavuttaneen kohteen LVI-, sähkö-, tele- ja turvasuunnittelusta.
/siteassets/uutiset-2019/mansikkala-770x380_kuva-foreconoy-tuomas-laitinen.jpg

Suomen suurin puukoulu toteutettiin kestävästi elinkaarimallilla

12 marraskuuta 2019
Mansikkalan uusi puukoulu Imatralla rakennetaan keskelle koulukampusta Vuoksen rannalla. Hankkeen toteuttaa elinkaarimallilla YIT, ja puurungon tuoteosatoimittajana on Oiva Wood Solutions. Sweco vastasi Suomen suurimman puukoulun rakenteiden esisuunnittelusta, elementtisuunnittelusta ja päärakennesuunnittelusta.
/siteassets/uutiset-2019/timo_heloaro_770_380.jpg

Projektipäällikkönä Swecolla: ”Pyrin tekemään hommia leppoisalla asenteella ja kerralla kunnolla.”

11 marraskuuta 2019
Timo Heloaro toimii teräsrakenneasiantuntijana ja projektipäällikkönä Swecon siltaprojekteissa ympäri Suomen. Työmaat vaihtelevat kaupunkikeskustoista metsäerämaihin.
/siteassets/uutiset-2019/norjan_siltatyo_770_380.jpg

Kansainvälinen Sweco-tiimi osallistuu Norjassa siltatyöhankkeeseen, joka rakennetaan kokonaan ilman piirustuksia

04 marraskuuta 2019
Swecon BIM-asiantuntijat Suomesta, Norjasta, Tanskasta ja Puolasta vastaavat uniikin betonisillan mallintamisesta Randselva-joen yli Norjassa. Parametristä 3D-tietomallia käytetään kansainvälisen infrahankkeen ainoana virallisena aineistona.
/siteassets/uutiset-2019/urban_insight_storage-city_770x380.jpg

Urban Insight: Energian varastointi ja kapasiteetin tarjoaminen palveluna voisi olla avain hiilipäästöjen vähentämiseen

29 lokakuuta 2019
Energian varastointi tukisi ilmastonmuutoksen hillitsemistä, mutta varastoinnin tulisi kolminkertaistua vuoteen 2050 mennessä, jos haluamme rajoittaa ilmaston lämpenemisen alle 2°C:seen. Voisiko energian varastointi palveluna olla yksi ratkaisu edistämään energiavarastojen yleistymistä?