Uutiset

/siteassets/podcast/jakso-5/sweco_kuuluuko_melu_kaupunkiin_770_380.jpg

Swecon Vaikuttava kaupunki -podcastin viides jakso: Kuuluuko melu kaupunkiin?

04 toukokuuta 2021
Vaikuttava kaupunki -podcastissa toimittaja Riku Rantala selvittää asiantuntijoiden kanssa, miten kaupunki vaikuttaa hyvinvointiimme. Viidennessä jaksossa keskustellaan kaupungin äänistä ja melusta. Kuuluuko melu kaupunkiin? Miten melu vaikuttaa terveyteen ja elinympäristön laatuun? Pitäisikö melusta pitää enemmän meteliä?
/siteassets/uutiset-2021/paastotietokantahanke-talotekniikan-putkia_770x380.jpg

Vähähiilisten rakennusten suunnittelua tuetaan päästötietokannalla: ”Rakentamisen päästösäästö voi olla miljoona tonnia vuosittain”

03 toukokuuta 2021
Suomen ympäristöministeriön ja ympäristökeskuksen uusi päästötietokanta tarjoaa kaikille avointa tietoa rakennushankkeen hiilijalanjäljen ja hiilikädenjäljen laskentaan. Yksi haasteista oli sisällyttää tietokantaan riittävän tarkat päästötiedot talotekniikasta, jonka merkitys rakennushankkeen materiaalipäästöissä on merkittävä.
/siteassets/uutiset-2021/street-design-in-torggata-oslo-by-amund-johne-sweco-norway_770x380.jpg

Kaupunkitila suunniteltava ihmisten hyvinvointi edellä – Suomessa panostetaan kävelyn ja pyöräilyn olosuhteiden kehittämiseen ja kaupunkipyöräpalveluihin

28 huhtikuuta 2021
Euroopan ympäristökeskuksen (EEA) mukaan yli 70 prosenttia eurooppalaisten kaupunkien asukkaista hengittää terveydelle haitallista ilmaa, ja Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan miljoona eurooppalaista kuolee joka vuosi liikkumattomuuden seurauksena. Kaupungeista saataisiin terveellisempiä, tuottavampia, vihreämpiä ja puhtaampia, jos kaupunkitila ja siellä liikkuminen suunniteltaisiin hyödyntäen sopeutetun nopeuden strategiaa.
/siteassets/podcast/jakso-4/podi_jakso4_770_380.jpg

Swecon Vaikuttava kaupunki -podcastin neljäs jakso: Onko kaupunki esteetön?

20 huhtikuuta 2021
Vaikuttava kaupunki -podcastissa toimittaja Riku Rantala selvittää asiantuntijoiden kanssa, miten kaupunki vaikuttaa hyvinvointiimme. Neljännessä jaksossa keskustellaan esteettömyydestä: Mitä kaikkea se kaupungissa tarkoittaa? Ketä kaikkia se koskee?
/siteassets/uutiset-2021/raksilan_uimahalli_770_380.jpg

Raksilan urheilualueen energiaverkko puolittaa rakennusten hiilipäästöt

19 huhtikuuta 2021
Raksilan urheilu- ja liikunta-alueelle luotiin viime vuonna energiavisio. Oulun kaupungin omistaman jäähallin, uimahallin ja Ouluhallin muodostama energiaverkko puolittaa alueen hiilipäästöt ja säästää vuosittain jopa 200 000 euroa. 
/siteassets/uutiset-2021/kaisa-narvio_770_380.jpg

Projektipäällikkö Kaisa Narvion arki on ihmisten rinnalla kulkemista. Sastamalassa toteutettu käyttäjälähtöinen etätyöpajasarja oli kaikille hyppy tuntemattomaan, mutta käyttäjät löysivät uudesta työskentelytavasta paljon hyötyjä.

13 huhtikuuta 2021

Sweco ostaa Linja Arkkitehdit ja vahvistaa arkkitehtisuunnittelun tarjontaansa Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa

09 huhtikuuta 2021
Sweco on tehnyt sopimuksen Linja Arkkitehdit Oy:n ostamisesta. Kaupan myötä Swecon palvelutarjonta arkkitehtisuunnittelussa laajenee erityisesti Oulun ja Jyväskylän seuduilla.

Sweco ostaa kestävän liiketoiminnan konsulttitoimisto Gaian

07 huhtikuuta 2021
Sweco on tehnyt sopimuksen Gaia Consulting Oy:n koko osakekannan ostamisesta. Yrityskaupalla Sweco vahvistaa asemansa johtavana rakennetun ympäristön ja teollisuuden asiantuntijana sekä kestävän kehityksen edelläkävijänä.
/siteassets/podcast/jakso-3/veden-varassa_770x380.jpg

Swecon Vaikuttava kaupunki -podcastin kolmas jakso: Riittääkö puhdasta vettä jatkossakin? 

06 huhtikuuta 2021
Vaikuttava kaupunki -podcastissa toimittaja Riku Rantala selvittää asiantuntijoiden kanssa, miten kaupunki vaikuttaa hyvinvointiimme. Kolmannessa jaksossa puhutaan vedestä: millaisessa kunnossa Suomen kaupunkien vesijohtoverkostot ovat? Entä millaisia haasteita ilmastonmuutos ja kaupunkien kasvu aiheuttavat vesihuollolle?
/siteassets/uutiset-2021/perttu-valtonen_2_770_380.jpg

Perttu Valtonen Sweco PM:n toimitusjohtajaksi

25 maaliskuuta 2021
DI Perttu Valtonen on nimitetty 1.4.2021 alkaen Swecon projektinjohto- ja rakennuttamistoimialan johtajaksi ja Sweco PM:n toimitusjohtajaksi. Hän seuraa tehtävässä Maija Jokelaa, joka siirtyy kesään mennessä toisen yrityksen palvelukseen.