Uutiset

/siteassets/uutiset-2020/laukaan-ekokoulu_700_380.jpg

Puurakentaminen on nousussa – näin Sweco vastaa trendiin

02 syyskuuta 2020
Ekologisuus ja esteettisyys lisäävät puurakentamisen suosiota. Swecolla on pitkä historia sekä vahvaa ja monipuolista osaamista erilaisista puukohteista – siksi myös tulevaisuuden kasvava kysyntä on helppo ottaa haltuun.
/siteassets/uutiset-2020/pudasjarven-hirsikerrostalo_copyright_linja-arkkitehdit-oy_770x380.jpg

Pudasjärven keskustaan rakennetaan kestäviä asuinkerrostaloja hirrestä

26 elokuuta 2020
Pudasjärvelle valmistuu syksyllä 2021 kaksi paikallisista hirsistä rakennettua hybridikerrostaloa. Hirsi on terveellinen ja ekologinen rakennusmateriaali, jonka hiilijalanjälki on pieni myös kestävän tuotannon takia. Hirren käytön uskotaankin lisääntyvän suurissa kohteissa.
/siteassets/uutiset-2020/kirkkonummen-kaavoituksen-havainnekuva-770x380.jpg

Kirkkonummelle kaavoitetaan vastuullinen rakennuspaikka suurdatakeskukselle – Hukkalämmöistä mahdollista saada kaukolämpöä jopa 80 000 kotitaloudelle

25 elokuuta 2020
Kirkkonummella laaditaan maanomistajan, kunnan ja energiayhtiön yhteistyönä asemakaavaa suurdatakeskusta varten. Datakeskuksen hukkalämpöjä on tarkoitus hyödyntää kaukolämmön tuotannossa, mikä laskisi pääkaupunkiseudun hiilipäästöjä merkittävästi.
/siteassets/uutiset-2020/edellakavijat-tuuli-kaskinen-demos-helsinki_770x380.jpg

Tuuli Kaskinen: “Kaupunkiympäristön pitäisi olla sellainen, ettei ihmisen tarvitsisi tehdä loputtomasti hyviä valintoja ja kieltäytyä asioista”

24 elokuuta 2020
Demos Helsingin Tuuli Kaskinen sanoo, että kestävä kaupunkisuunnittelu vaatii keskitettyjä ratkaisuja. Siksi ilmastonmuutoksen edessä koko rakennusalan arvoketju ja sen verkostovaikutus on saatava käyttöön. Kaskinen pitää avauspuheenvuoron Swecon Edelläkävijät Helsinki -virtuaaliseminaarissa 7.10.
/siteassets/uutiset-2020/timo-rysa_770_380.jpg

Projektipäällikkönä Swecolla: ”Kaavoituksessa tehdään kauaskantoisia ratkaisuja”

18 elokuuta 2020
Arkkitehti Timo Rysä yhdistelee työssään kokemustaan rakennussuunnittelusta ja kymmenistä kaupunkien kaavoitushankkeista. Hänen suunnittelufilosofiaansa kuuluu, että kaavoja kannattaa korjata nykytiedon valossa. Silloin huomioidaan paremmin esimerkiksi kestävät hulevesiratkaisut ja virkistysalueiden verkostomaisuus.
/siteassets/uutiset-2020/orimattilan_yhteiskoulu_770_380.jpg

Sweco toimii Adapteon suunnittelukumppanina vuokrattavissa moduulirakennuksissa

12 elokuuta 2020
Swecon suunnittelijat ovat mukana lähes kaikissa Adapteon rakennushankkeissa ympäri Suomen. Vuokrattavat moduulirakennukset taipuvat moneen käyttöön, kuten koulu- ja terveydenhuollon tiloiksi, ja rakennukset voidaan siirtää toiseen paikkaan tilatarpeiden muuttuessa.
/siteassets/uutiset-2020/mia-andelin_770x380.jpg

Mia Andelin nimitetty Sweco Finlandin kestävän kehityksen johtajaksi

11 elokuuta 2020
TkL Mia Andelin on nimitetty Sweco Finlandin kestävän kehityksen johtajaksi (CSO) 10.8.2020 alkaen.
/siteassets/uutiset-2020/laasonen_niina_770x380.jpg

Ilmaston lämmetessä kotien viilentämisen tarve kasvaa – energiatehokkuus ohjaa suunnittelua

06 heinäkuuta 2020
Ilmaston lämmetessä pitkät hellejaksot yleistyvät myös Suomessa. Pohjoismaiseen tapaan kodit on meillä tyypillisesti suunniteltu kestämään erityisesti kylmyyttä ja talvia. Miten kaupunkien tulisi jatkossa valmistautua ja sopeutua voimistuviin helteisiin? Lue Swecon energia-asiantuntijan ajatuksia siitä, millaisilla ratkaisuilla koteja voidaan viilentää energiatehokkaasti.
/siteassets/uutiset-2020/urban-insight-3-2020-uutiskuva_770x380.jpg

Urban Insight: Kaupunkien täytyy parantaa kestokykyään yhä yleistyviä helleaaltoja vastaan – kotien viilentämisen kysyntä kasvaa

01 heinäkuuta 2020
Koronavirus on paljastanut vanhusten aseman riskiryhmänä, mutta yhä lämpenevä Eurooppa on toinen vakava uhkatekijä. Useampi eurooppalainen kuolee helleaaltojen seurauksena kuin muihin luonnonvaaroihin yhteensä. Uusin Swecon Urban Insight -raportti huomauttaa, että meidän täytyy tehdä enemmän töitä valmistellaksemme ja sopeuttaaksemme kaupunkimme tähän tulevaisuuteen.
/siteassets/uutiset-2020/tset_copyright_turun-seudun-energiantuotanto-oy_770x380.jpg

Sweco auttaa TSE:tä muuntamaan Naantalin voimalaitoksen kivihiilettömäksi

25 kesäkuuta 2020
Turun Seudun Energiantuotanto Oy (TSE) on tehnyt toukokuussa investointipäätöksen kierrätyspolttoaineiden vastaanotto- ja käsittelylaitteiston hankinnasta Naantalin voimalaitokseen. Syksyllä 2021 valmistuva uusi laitteisto mahdollistaa kierrätyspolttoaineiden (SRF) käytön energiantuotannossa kivihiilen sijaan. TSE:n pitkäaikaisena kumppanina Sweco on ollut hankkeessa alusta asti mukana suunnittelijana ja hankinnoista vastaavana asiantuntijana.