0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Kosmetiikkaturvallisuus

Kosmetiikkaturvallisuuspalvelut käsittävät kosmeettisten valmisteiden turvallisuusselvityksiä ja kosmetiikkatuotteiden ilmoittamista CPNP-portaaliin. Kosmetiikka-asetuksessa määrätään ilmoittamaan tuotetiedot kosmeettisten valmisteiden ilmoitusportaaliin eli CPNP-portaaliin. Kun tuotetiedot on ilmoitettu ja hyväksytty, voi tuotteen lanseerata markkinoille.

Kosketiikkaturvallisuuspalvelumme neuvoo kosmetiikka-asetuksen mukaiseen toimintaan ja laatii kosmeettisille valmisteille lainmukaiset ainesosaluettelot. Tarkastamme ainesosaluettelon lainmukaisuuden, ainesosien ilmoittamisjärjestyksen sekä hajusteiden- ja allergeenien merkitsemisen ainesosaluetteloon. Asiantuntevissa kosmetiikkaturvallisuuden ammattilaisten käsissä voit luottaa kosmetiika-asetuksen mukaiseen toimintaan.

Kosmetiikan turvallisuusselvitys

Yrityksillä on tiettyjä velvollisuuksia markkinoille uutta kosmetiikkatuotetta tuodessa tai vanhan tuotteen reseptiä muutettaessa.  Kosmeettisille tuotteille tulee tehdä turvallisuusarviointi ja turvallisuusselvitys. Kosmetiikan turvallisuusselvitys koostuu tuotteen turvallisuusselvityksestä ja turvallisuuden arvioinnista. Osissa arvioidaan kosmeettisen valmisteen lainmukaisuus ja ainesosien sekä tuotteen turvallisuus. Laatimamme turvallisuusselvitys on laaja ja se laaditaan käyttäen Cosmedesk-ohjelmaa. 

Swecon asiantuntijoilta löytyy monipuolista osaamista kosmeettisten valmisteiden markkinoille saattamiseksi ja laatimamme turvallisuusselvitykset ovat laadukkaita sekä luotettavia. Otamme asiakkaiden tarpeet ja toiveet huomioon jokaisessa yksittäisessä turvallisuusselvityksessä.

kosmetiikan turvallisuusselvitys

Kosmetiikan turvallisuusarviointi

Kosmetiikan turvallisuusselvityksen vähimmäistiedot on määritelty kosmetiikka-asetuksen liitteessä I.

Kosmetiikan turvallisuusselvitys sisältää kosmeettisen valmisteen turvallisuutta koskevat tiedot eli turvallisuusselvityksen ja kosmetiikan turvallisuusarviointia koskevat tiedot. Kosmetiikan turvallisuusarviointi tulee sisältää: kosmetiikan turvallisuusarvioinnin päätelmät, merkityt varoitukset ja käyttöohjeet, arvioijaa koskevat tiedot ja perustelut, jotka perustuvat turvallisuusselvityksen vahvistettuihin kuvauksiin.

kosmetiikan turvallisuusarviointi

Kosmetiikka-asetus

Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksessa kosmeettisista valmisteista (1223/2009) säädetään yritysten kaikista vastuista tuodessaan uuden kosmetiikkatuotteen markkinoille tai muuttaessaan vanhan kosmetiikkatuotteen reseptiä.

Autamme asiakkaitamme  kosmetiikka-asetuksessa säädettyjen vastuiden mukaiseen toimintaan sekä lakisääteisten toimenpiteiden laatimisessa. Näitä ovat CPNP-ilmoitukset ja ainesosaluetteloiden laatiminen.

kosmetiikka-asetus

Kosmetiikkaturvallisuus

Kosmetiikkaturvallisuuspalvelut käsittävät kosmeettisten valmisteiden turvallisuusselvityksiä ja kosmetiikkatuotteiden ilmoittamista CPNP-portaaliin (Cosmetic product notification portal). Kosmetiikka-asetuksessa määrätään ilmoittamaan tuotetiedot kosmeettisten valmisteiden ilmoitusportaaliin eli CPNP-portaaliin. Kun tuotetiedot on ilmoitettu ja hyväksytty, voi tuotteen lanseerata markkinoille. Tarjoamme palveluita liittyen CPNP-ilmoituksen laatimiseen sekä laadimme EU:n kosmetiikka-asetuksen mukaisia kosmetiikan turvallisuusselvityksiä. Asiakkaitamme ovat muun muassa kosmetiikan maahantuojat ja valmistajat.

kosmetiikkaturvallisuus

Kosmetiikan maahantuojan, valmistajan ja vastuuhenkilön velvollisuudet

Yrityksillä on tiettyjä velvollisuuksia markkinoille uutta kosmetiikkatuotetta tuodessaan tai jo markkinoilla olevan vanhan tuotteen reseptiä muuttaessaan. Kosmetiikan maahantuonti edellyttää myös näiden velvoitteiden noudattamista. Vastuuhenkilö vastaa esimerkiksi tuotteen turvallisuudesta ja lainmukaisuudesta. Vastuuhenkilö voi olla kosmetiikan valmistaja tai maahantuoja. Kosmeettisen valmisteen turvallisuus varmistetaan turvallisuusselvityksen (CPSR) avulla.

Naamarasva purkissa

Kosmetiikan turvallisuuden arviointi (CPSR)

CPSR eli Cosmetic Product Safety Report on EU:n kosmetiikka-asetuksen velvoittama arvio tuotteen turvallisuudesta. Kosmeettisille tuotteille tulee tehdä turvallisuusarviointi ja turvallisuusselvitys. Kosmetiikan turvallisuusselvitys koostuu tuotteen turvallisuusselvityksestä ja turvallisuuden arvioinnista. Osissa arvioidaan kosmeettisen valmisteen lainmukaisuus ja ainesosien sekä tuotteen turvallisuus. Turvallisuusselvityksessä valmisteen turvallisuus arvioidaan jokaisen sen sisältämän ainesosan osalta ja varmistetaan esimerkiksi, ettei tuote sisällä kosmetiikassa kiellettyjä aineita. Lue lisää kosmetiikan turvallisuusselvityksestä blogistamme. Laatimamme turvallisuusselvitys on laaja ja ne laaditaan käyttäen Cosmedesk-ohjelmaa. Swecon asiantuntijoilta löytyy monipuolista osaamista kosmeettisten valmisteiden markkinoille saattamiseksi, ja laatimamme turvallisuusselvitykset ovat laadukkaita sekä luotettavia. Otamme asiakkaiden tarpeet ja toiveet huomioon jokaisessa yksittäisessä turvallisuusselvityksessä.

 

Autan mielelläni, ota yhteyttä!

Katriina Huumonen

Toksikologia

Ole meihin yhteydessä!

Voit lähettää meille viestin oheisen lomakkeen kautta, niin asiantuntijamme on sinuun yhteydessä.Tarjouspyynnöt voi lähettää osoitteeseen tarjoukset(at)sweco.fi.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.