0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Automaatio ja robotiikka varmistavat tehokkaan sisälogistiikan teollisuudessa

Logistiikkapalvelut

Sisälogistiikka teollisuudessa

Automaatio ja robotiikka tehostavat teollisuuden tuotantoprosesseja. Ne nopeuttavat tukiprosesseja sekä materiaalien käsittelyaikaa, jotka liittyvät käsittelyyn, keräilyyn, kuljetuksiin tai varastointiin eli sisälogistiikkaan. Tavoitteena saada sisälogistiikka mahdollisimman ketteräksi, toimivaksi, turvalliseksi ja tuottavaksi.

Toimiva sisälogistiikka mahdollistaa yrityksen maksimaalisen kapasiteetin hyödyntämisen materiaalivirtausta optimoimalla. Teemme logistiikan konsultointia ja suunnittelua eri kokoluokan hankkeisiin. Asiakkaitamme ovat esimerkiksi valmistava teollisuus, logistiikkakeskukset, sairaalat ja terveysasemat.

Automaatio ja robotiikka varmistavat tehokkaan sisälogistiikan

Jotta yritys on kannattava, sen on tehtävä tulosta. Tulokseen vaikuttaa tehokas tuotantoprosessi ja käytetyt tuotantopanokset, kuten henkilö- ja materiaaliresurssit, pääoma ja ostot sekä tuotteen myyntihinta.

Swecon logistiikan asiantuntijapalvelut auttavat teollisuuden asiakkaita tuotantoprosessien suunnittelussa ja tuotantoprosessin kehittämisessä, esimerkiksi tuotantolaitoksen suunnittelussa tai olemassa olevan laitoksen prosessin kehittämisessä. Katso palvelumme >> 

Tuotannon suunnittelu on kaiken keskiössä. Tehokas tuotantoprosessi on suunniteltava niin, että tuotosten ja panosten suhde pystyy yritykselle edullisena, vaikka kysynnässä olisi pientä vaihtelua tai prosessissa syntyisi ajoittain häiriöitä.

Sisälogistiikan avulla varmistamme, että suunniteltu prosessi toimii ja sen tavoitteet saavutetaan mahdollisimman ketterästi ja tehokkaasti hyödyntäen automaatiota sekä robotiikkaa.

Hyvänä esimerkkinä nykyaikainen ajoneuvon valmistus, joka pitää sisällään useita eri valmistus- ja kokoonpanotoimintoja. Valmistettavan ajoneuvon nähdään liikkuvan prosessissa eteenpäin liukuhihnamaisesti. Eri materiaaleja tarvitaan eri työpisteille jatkuvasti mutta niin, ettei liian suuria välivarastoja pääse syntymään.

Apuun tulee toimiva sisälogistiikka, joka ohjaa samanaikaisesti käsittelyä, keräilyä ja siirtoa ja varastointia. Erilaiset puutteista johtuvat häiriöt voivat pahimmillaan johtaa kokoonpanoprosessin pysähtymiseen.

Pystymme havainnollistamaan monimutkaisiakin tuotantoprosesseja yksinkertaistetusti eri työkalujen ja analyysien avulla. Näiden avulla tarkastelemme eri prosessien ja toimintojen merkitystä sekä tunnistamme haasteet prosessissa, mikä toimii hyvänä lähtötietona, kun tavoitteena on esimerkiksi tuotannon tehostaminen, uuden tuotantotilan tuotannon suunnittelu tai nykyisen prosessin jatkuva parantaminen Leanin mukaisesti.

Swecon logistiikan asiantuntijapalvelut tukevat asiakasta tehokkaan ja virtaavan tuotantoprosessin suunnittelussa, olipa kyseessä sitten uuden tuotantolaitoksen suunnittelu tai olemassa olevan laitoksen prosessin kehittäminen. Palveluihimme sisältyvät mm.

Jokainen projekti toteutetaan sisällöltään ja tuotokseltaan aina asiakaskohtaisesti tarpeen mukaan, avoimesti ja läpinäkyvästi sekä tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa.

 

Tutustu sisälogistiikkawebinaarimme tallenteisiin

Tutustu sisälogistiikkawebinaarimme tallenteisiin

Sisälogistiikan uusimmat tuulet ja Swecon tarjonnasta kertova sisälogistiikan webinaarisarjan tallenteet vuodelta 2022. Sarja on tarkoitettu juuri sinulle, jolla on sisälogistiikan suunnittelu- ja optimointitarpeita terveydenhuoltoalalle tai teollisuudessa tai olet kiinnostunut sisälogistiikkapalveluistamme.

Aiheina mm. varasto ja materiaalit haltuun – vinkit toimivaan sisälogistiikkaan, mobiilirobotit, varastoautomaatin hallinta sekä varaston tietojärjestelmät.

Teollisuuden sisälogistiikkapalvelut

  1. Sisälogistiikan konseptointi: Eri vaihtoehtojen kartoitus, suunnittelu ja arviointi materiaalien varastoinnin, käsittelyn ja siirtojen toteuttamiseen.
  2. Systemaattinen Layout-suunnittelu: Eri layout-vaihtoehtojen suunnittelu, kuvaus ja arviointi
  3. Kuljetusautomaation esiselvitys: Materiaalikuljetusvaihtoehtojen (kuljettimet, trukit, AGV, AMR jne.) kartoitus ja arviointi
  4. Varastoautomaation esiselvitys: Varastointivaihtoehtojen kartoitus ja arviointi

Jukka Rautiainen

Projektinjohto ja Lean

Ville Ruuskanen

Logistiikka ja robotiikka

Rami Syrjä

Varastoautomaatio ja robotiikka

Henri Ahlqvist

Prosessien kehittäminen ja layout muutokset

Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kaikkiin sisälogistiikan kysymyksiin.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.