0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Karttapalvelut

Swecon Karttapalvelu

Selainpohjaiset karttapalvelut tarjoavat tietoa kunnan palveluista, kaavoituksesta, myytävistä tonteista ja virkistysalueista niin kunnan asukkaille kuin viranomaisille. Päivittäiseen käyttöön sopivat työkalut helpottavat myös paikka-, omaisuus– ja rekisteritietojen katselua. Lisäksi Swecon Karttapalvelua voidaan käyttää hankkeissa paikkatiedon hyödyntämiseen päätöksenteon tukena. Digitaalisten karttojen julkiset aineistot päivittyvät pääosin automaattisesti rajapintojen kautta.

Karttapalvelujen yhteiskehittäminen

Swecon karttapalveluja on kehitetty jo vuosikymmeniä. Asiakkainamme on yli 70 suomalaista kuntaa, kaupunkia ja vesiyhtiötä. Ketterän organisaatiomme ansiosta karttapalvelu on mahdollista saada toimintakuntoon jopa päivässä. Usein yhteistyö jatkuu vuodesta toiseen kartan ominaisuuksien päivittämisessä ja yhteiskehittämisessä. Tyypillisesti osa kartan tietosisällöstä on suunnattu avoimesti kaikille ja osa, kuten johtokartat, vain viranomaisille.

Asema- ja yleiskaavat karttapalvelussa

Asema-, ranta- ja yleiskaavat sekä niiden yhdistelmät ovat olleet osa karttapalvelujamme jo 25 vuotta. Päivitämme kaavayhdistelmiä usein asiakkaidemme puolesta. Nettiselaimella toimivassa karttasovelluksessa on helppo tarkastella ristiin eri aineistoja, kuten kaava-alueita ja niiden myytäviä tontteja. Klikkaamalla kaavasta saa nopeasti lisätietoja, kuten kaavamääräykset ja hyväksymispäivämäärät.

Räätälöity ja ajantasainen tietosisältö

Karttapalvelun tiedot räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaan. Kohteita voidaan merkitä kartalle pisteinä, viivoina tai alueina. Kohdetta klikkaamalla saa lisätietoja esimerkiksi myynnissä olevien tonttien pinta-aloista tai vesihuollon toiminta-alueista. Karttapalvelussa voidaan esittää kaikki kunnan palvelukohteet, esimerkiksi terveys- ja liikuntapalvelut.

Karttapalveluun luetaan rajanpintojen kautta tietoa eri lähteistä. Tarjoamme palveluna muun muassa avoimet valtakunnalliset aineistot tai lisäämme karttapalveluun asiakkaan omia aineistotasoja. Näin tiedot esimerkiksi kansallispuistoista tai pohjavesialueista päivittyvät karttapalveluun nopeasti. Tiedot julkisista liikuntapaikoista ja virkistyskohteista saadaan pääosin valtakunnallisesta LIPAS-palvelusta.

 

Antti Henttonen

Infra ja liikenne

Risto Puustinen

Tiedonhallinta ja kyberturvallisuus

Ole yhteydessä!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.