0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Virtual Twin – Elinkaaritiedon hallintaan

Elinkaaritiedon hallintapalvelu Virtual Twin

Virtual Twin on Swecon kehittämä tiedonhallintapalvelu, jonka avulla teollisuuslaitoksesta on mahdollista luoda helposti päivitettävä ja havainnollinen digitaalinen kaksonen (digital twin). Virtual Twin visualisoi suunnittelun edistymisen, työmaa-asennusten nykytilanteen ja käytön aikaiset muutokset. Palvelu auttaakin hallitsemaan tietomalleja tehtaan koko elinkaaren ajan.

Tehokas tiedonkulku suunnittelusta ylläpitoon

Olemme kehittäneet teollisuuslaitosten tiedonhallintaan digitaalisen palvelun, joka nivoo yhteen eri tietolähteet laite- ja komponenttitasolla. Virtual Twin tehostaa tiedonhallintaa, jolloin esimerkiksi tietyn komponentin tiedot löytyvät nopeasti ja automaattisesti sadoista suunnitteludokumenteista ja työmaaraporteista. Sovitamme Virtual Twinin yhteen asiakkaan järjestelmien kanssa, joten uusien ohjelmistojen asennuksia ei tarvita.

Suunnitteluvaiheessa Digital Twinillä varmistetaan, että kaikki suunnitteluaineisto on havainnollista, ymmärrettävää ja helposti jaettavaa. Laite- ja komponenttikohtaista tietoa on nopea poimia ja koostaa laajoistakin 3D-aineistoista. Näin kaikilla osapuolilla on visuaalinen ja automaattisesti päivittyvä tilannekuva suunnittelun etenemisestä.

Työmaalla Digital Twinillä kerätään tietoa asennusten edistymisestä. Eri urakoiden tilanne voidaan visualisoida eri väreillä, mikä auttaa hahmottamaan kokonaisuuden ja sovittamaan eri urakat yhteen. Palvelu tukeekin työmaan ohjausta, asennusten vaiheistamista ja muutosten hallintaa. Tilaajalle työkalu tarjoaa kokonaisnäkymän, joka voidaan pitää ajan tasalla päivittäin. Tilannetieto on mahdollista liittää myös hankkeen tietomallipohjaisiin aikatauluihin.

Ylläpidon aikana Digital Twin tukee asiakkaan valitsemien kunnossapitojärjestelmien käyttöä. Kaikki kunnossapitodokumentit kootaan yhteen paikkaan, jolloin digitaalisen tiedon hakeminen ja jakaminen on nopeaa. Nettilinkillä avautuva kohteen 3D-malli näyttää viiveettä esimerkiksi tietyn komponentin sijaintitiedot. Kun tietomallit pidetään ajan tasalla käytön ja ylläpidon aikana, kohteesta on saatavilla digitaalinen kopio (digital twin), joka tukee korjaus- ja muutossuunnittelua.

 

 

Ole meihin yhteydessä!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.