0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Puurakennesuunnittelu

Puukattojen kokonaisuusuunnittelu

Puurakenteisiin vesikattoihin ja kustannustehokkaisiin puurakenteisiin erikoistuneet suunnittelijamme tuntevat puurakenteisten kattojen hyödyt sekä erilaiset toteutustavat naulalevyristikkorakenteista esivalmistettuihin valmiisiin kattolohkoihin.  Asiakkaitamme ovat rakennusliikkeet sekä tuoteosatoimijat.

 

Puurakenteinen katto on turvallinen ja taloudellinen valinta

Puukattojen rakenteisiin ja asentamiseen erikoistuneet suunnittelijamme kehittävät ja suunnittelevat kohteesi kustannustehokkaan ja turvallisen puurakenteisen vesikaton.

Erikoistunut, puolueeton ja rakentamisen eri vaiheet tunteva suunnittelumme yhteensovittaa eri toimijoiden tarpeet yhdessä tilaajan kanssa.Hyödynnämme suunnittelussa vahvaa kokemustamme puurakentamisesta, kustannustehokkaista naulalevyristikkorakenteista sekä erilaisista toteutustavoista.

Tunnemme puurakenteisten kattojen hyödyt sekä erilaiset toteutustavat naulalevyristikkorakenteista esivalmistettuihin valmiisiin kattolohkoihin.  Asiakkaitamme ovat rakennusliikkeet sekä tuoteosatoimijat. Suunnittelukohteemme vaihtelevat kouluista ja päiväkodeista sairaaloihin ja asuinkerrostaloihin.

Suunnittelemme vesikatot tietomalleja hyödyntäen, jolloin hallitsemme myös vaikeat kattomuodot ja eri rakenteiden rajapinnat.  Mallia hyödynnetään usein suoraan myös puuelementtien ja -osien valmistuksessa.

Swecon SmartDrawingsTM-palvelu vähentää tietohävikkiä tuoden perinteisten kaksiulotteisten suunnitelmien tietomallit hankkeen eri osapuolten käyttöön. Katon rakenteita sekä rakenneosia, kuten elementtejä, voi tarkastella helposti mobiililaitteen internet-selaimella. Tarjoamme toimeksiantojemme mukana ohjelman katseluversion SmartDrawingsTM Viewerin veloituksetta käyttöösi.

Ota yhteyttä, niin suunnittelemme projektiisi turvallisen puurakenteisen vesikattoratkaisun, joka on helppo hankkia sekä nopea asentaa.

Palveluumme sisältyvät:

 • Rakenneratkaisut huomioiden liittyvät rakenteet
 • Rakennetyypit
 • Detaljien suunnittelu
 • Tuuletuksen suunnittelu
 • Palosuunnittelu (palonkesto ja palokatkot)
 • Talotekniikan vaatimusten huomiointi katolla
 • Katon turvallisuusnäkökohdat

Lisäpalvelut:

 • Rakennustavan suunnittelu yhdessä toteuttajan kanssa
 • Naulalevyrakenteiden massoittelu ja tarjouspyyntöaineiston tuottaminen
 • Rakentamisen aikaisen sääsuojauksen suunnittelu
 • Muu palotekninen suunnittelu
 • Katon vedenpoiston suunnittelu
 • Suunnittelu- ja toteutusvaiheen animaatiot

Mansikkalan uusi puukoulu Imatralla kohosi Vuoksen rannalle keskelle upouutta koulukampusta

Imatran kaupungin kaikkien aikojen suurin investointi on rohkea askel kohti yhä ympäristötietoisempaa uudisrakentamista. Koulu sai myös Vuoden Puupalkinto 2020 -kilpailussa kunniamaininnan.

Puukattosuunnittelijamme olivat mukana kehittämässä ja suunnittelemassa Suomen suurimman puukoulun kattoratkaisua, joka toteutettiin poikkeuksellisesti kattoristikoista ja tasoelementeistä valmistettuina kattolohkoina.

Vahvaa panostusta puurakentamiseen

Näemme puurakentamisessa paljon mahdollisuuksia, tiedostaen samalla myös haasteet alan osaajapulassa. Oma panoksemme tähän on vahva oppilaitosyhteistyö, kuten esimerkiksi noin 100 kesäharjoittelupaikan tarjoaminen alan opiskelijoille, osallistumisemme Novian puurakentamisen jatkokoulutusohjelmaan ja Tampereen yliopiston teollisen puurakentamisen tutkijakouluun, ja tiivis yhteistyömme mm. Aalto Yliopiston kanssa. Lisäksi jatkokoulutamme omia päteviä suunnittelijoita sisäisen Sweco Akatemian puurakentamiseen keskittyvien henkilöstökoulutusten avulla. Puurakentamisesta on tulossa valtavirtaa ja kokeneita puurakennesuunnittelijoita kasvatetaan jatkuvasti projektien kautta. Meillä on loistava mahdollisuus edistää alaa ja kantaa yhteiskuntavastuuta.

Petri Kokkonen

Osastopäällikkö, Tampere

Hannes Tähtinen

Teknologiapäällikkö

Ole meihin yhteydessä

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.