0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Rakennesuunnittelu

Puurakennesuunnittelu

Puurakentaminen on trendikästä, kaunista ja ekologista. Puun käyttöä rakentamisessa edistetään, koska se on ilmastoviisas materiaali. Se edistää myös hyvinvointiamme.

Puurakenneasiantuntijamme tuntevat suomalaisille tärkeän materiaalin ja sen käyttömahdollisuudet ja hyödyt rakentamisessa. 

Kokenut ja ketterä puurakenteiden asiantuntija

Swecolla on pitkä historia sekä hyvin monipuolista osaamista erilaisista puukohteista – siksi myös tulevaisuuden kasvava kysyntä on helppo ottaa haltuun. Kiivaasti kehittyvät alan tuotteet ja järjestelmät, uudet toimijat sekä rakennuttajien että rakennusliikkeiden ensimmäiset puurakentamisen projektit edellyttävät osaavaa ja näkemyksellistä suunnittelua.  

Olemme Suomen johtava puurakenteiden suunnittelija. Vahva projektiosaaminen ja vuosikymmenten kokemus puurakentamisesta tuovat varmuutta puurakennushankkeisiin.

Asiantuntijamme takaavat laadukkaat ja kilpailukykyiset ratkaisut. Hallitsemme kaikki puurakennejärjestelmät; tilaelementtirakenteet, pilari-palkkirakenteet, CLT & LVL massiivipuurakentamisen sekä rankarakenteet. Teemme tiivistä yhteistyötä asiantuntijoidemme ja alan toimijoiden kanssa varmistaen parhaat ratkaisut hankkeen koko elinkaarelle.  

Turvallisemmat ja energiatehokkaat ratkaisut

Kehitämme jatkuvasti turvallisempia ja energiatehokkaampia vaihtoehtoja. Osallistumme aktiivisesti asiakkaidemme konsepti- ja tuotekehitysprosesseihin ja hyödynnämme niissä innovatiivisia suunnitteluvälineitämme. Olemme tiiviisti mukana alan järjestöissä edistämässä puurakentamista Suomessa, hyödyntäen kärkihankkeitamme ja laajaa verkostoamme myös kansainvälisistä kohteistamme.  

Monialaisena eurooppalaisena suunnittelutalona tuomme laaja-alaisen asiantuntijuuden asiakkaidemme käyttöön. Olemme mukana  niin Swecon kansainvälisissä puukohteissa ympäri maailman kuin asiakkaidemme vientikohteissa.  

Osaamisemme kattaa kaikki puurakenteiden konsultointiin, suunnitteluun, tutkimukseen ja kehitykseen sekä tarkastustoimintaan liittyvät palvelut erityyppisissä kohteissa, joita ovat mm. koulut, asuinkerrostalot, hotellit ja toimistorakennukset.  

Puukattojen rakenteisiin ja asentamiseen erikoistuneet suunnittelijamme kehittävät ja suunnittelevat kohteesi kustannustehokkaan ja turvallisen puurakenteisen vesikaton.

Tietomallintaminen ja digitaaliset ratkaisumme tehostavat puutalon suunnittelua ja vahvistavat eri toimijoiden yhteistyötä hyödyntämällä tietomalleja yhä monipuolisemmin.  

Puurakenteisiin vesikattoihin ja kustannustehokkaisiin puurakenteisiin erikoistuneet suunnittelijamme tuntevat puurakenteisten kattojen hyödyt sekä erilaiset toteutustavat naulalevyristikkorakenteista esivalmistettuihin valmiisiin kattolohkoihin.

Pudasjärven hirsikampus on maailman suurin hirsikampus ja samalla poikkeuksellinen mallinnuskohde

Sweco on ollut mukana voitokkaan hankkeen rakenne- sekä sähkösuunnittelussa.

Elokuussa 2016 Pudasjärven lukio ja yhtenäiskoulu aloittivat toimintansa uudessa koulukeskuksessa. Maailman suurin hirsikoulu tarjoaa modernin oppimisympäristön, jossa on hyvät puitteet opiskeluun ja yhteistoimintaan. Tilat on suunniteltu turvallisiksi, terveellisiksi, viihtyisiksi ja moneen käyttöön muuntuviksi.

Vahvaa panostusta puurakentamiseen

Näemme puurakentamisessa paljon mahdollisuuksia, tiedostaen samalla myös haasteet alan osaajapulassa. Oma panoksemme tähän on vahva oppilaitosyhteistyö, kuten esimerkiksi noin 100 kesäharjoittelupaikan tarjoaminen alan opiskelijoille, osallistumisemme Novian puurakentamisen jatkokoulutusohjelmaan ja Tampereen yliopiston teollisen puurakentamisen tutkijakouluun, ja tiivis yhteistyömme mm. Aalto Yliopiston kanssa. Lisäksi jatkokoulutamme omia päteviä suunnittelijoita sisäisen Sweco Akatemian puurakentamiseen keskittyvien henkilöstökoulutusten avulla. Puurakentamisesta on tulossa valtavirtaa ja kokeneita puurakennesuunnittelijoita kasvatetaan jatkuvasti projektien kautta. Meillä on loistava mahdollisuus edistää alaa ja kantaa yhteiskuntavastuuta.

Sami Typpö

Asiakkuusjohtaja, Pääkaupunkiseutu

Hannes Tähtinen

Teknologiapäällikkö

Sami Viklund

Osastopäällikkö, Helsinki

Petri Kokkonen

Osastopäällikkö, Tampere

Ole meihin yhteydessä

Voit lähettää meille viestin oheisen lomakkeen kautta, niin asiantuntijamme on sinuun yhteydessä.Tarjouspyynnöt voi lähettää osoitteeseen tarjoukset(at)sweco.fi.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.