0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Kiinteistöjen ylläpitotiedon hallinta

Kiinteistöjen ylläpitotiedon hallinta – Twinfinity

Swecon Twinfinity®-palvelu tukee kiinteistöalan digitalisaatiota, tiedolla johtamista ja vihreää siirtymää. Visuaaliseen 3D-tietomalliin kootaan tietoa eri järjestelmistä, mikä auttaa analysoimaan dataa ja ymmärtämään kiinteistön toimintaa, rakenteita ja käyttäjäkokemusta.

Twinfinity®-konsepti

Twinfinity® on Swecon kehittämä pilvipalvelu, joka antaa 3D-tietomallin avulla visuaalisen tilannekuvan helposti joko yhdestä rakennuksesta tai koko kiinteistökannasta. Twinfinity® on jo käytössä Ruotsin suurimmalla kiinteistönomistajalla, Vasakronanilla, ja nyt palvelu on saatavilla myös Suomessa.

Twinfinity® integroi hajallaan olevan kiinteistötiedon yhteen 3D-tietomalliin. Lähtötiedoiksi tarvitaan vain rakennuksen yksinkertainen BIM-tilamalli. Käyttöönotto ei vaadi järjestelmäpäivityksiä tai muutoksia organisaation IT-arkkitehtuuriin. Twinfinity® toimii olemassa olevien tietokantojen päällä ja kokoaa kaiken tarpeellisen tiedon eri järjestelmistä yhteen paikkaan.

Rakennuksen digitaalinen kaksonen

Twinfinity® luo rakennuksen tiloista, käytöstä, rakenteista ja tekniikasta digitaalisen kaksosen eli virtuaalisen kopion. Digitaalisen kaksosen avulla suurista tietomääristä saadaan poimittua esiin ymmärrettäviä osakokonaisuuksia. Eri väreillä visualisoidaan esimerkiksi kohteen kantavat seinät, materiaalien hiilijalanjälki, eri tilojen käyttöaste tai tietyn neuvotteluhuoneen sisäilmaolosuhteet.

Hiilijalanjäljen pienentäminen

Twinfinity® tukee ja helpottaa vastuullisuusraportointiin liittyviä velvollisuuksia. Palvelu visualisoi esimerkiksi rakennushankkeessa käytettyjen materiaalien hiilijalanjäljen tai kiinteistön kierrätyskelpoiset materiaalit. Palvelu helpottaa näin nykytilanteen arviointia, mutta myös ympäristösertifiointeja ja vastuullisuusraportointia. Lisäksi se auttaa kehittämään toimintaa ilmastokestävämpään suuntaan.

Tarpeenmukainen huolto ja ylläpito

Twinfinity® optimoi kiinteistönpidon arkea. Läsnäolo- ja lämpötila-anturien tuottama tieto voidaan integroida palveluun, jolloin kiinteistön huoltoa ja ylläpitoa ohjataan reaaliaikaisella tiedolla. Siivousta voidaan vähentää tai ilmanvaihtoa pienentää vähän käytetyissä tiloissa, jolloin huoltotoiminta on ennakoivaa ja tarpeenmukaista. Samalla parannetaan kiinteistön energiatehokkuutta.

Dokumenttien hallinta

Twinfinity®-palveluun voidaan koota yksittäisten rakennusten tai koko kiinteistöportfolion dokumentit. Visuaalisessa näkymässä on helppo tarkastella esimerkiksi eri tilojen vuokraustilannetta tai palveluntuottajien kanssa tehtyjä sopimuksia. Myös vapautuviin toimitiloihin päästään tutustumaan visuaalisessa näkymässä PDF-kuvien ja aikaa vievien kohdekäyntien sijaan.

Muutosten hallinta

Twinfinity® tehostaa tiedon virtaamista tilamuutos- ja korjaushankkeista kiinteistön ylläpitoon. Automaattisesti päivittyvä kiinteistötieto tukee muutosten hallintaa, ja rakennuksista on aina saatavilla luotettava kokonaiskuva ja ajantasaista tietoa päätöksentekoa varten. Työkalulla voidaan visualisoida myös pitkän tähtäimen suunnitelmia (PTS), mikä helpottaa korjausvelan hallintaa.

Ole yhteydessä!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.