0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Tietomallin jakaminen rakentamisvaiheessa

Tietomallien jakaminen rakentamisvaiheessa

SmartDrawings tuo tietomallit kaikkien rakennushankkeen osapuolten saataville helposti ja laiteriippumattomasti. Tarvittava tietomallin saadaan käyttöön työmaalla nopeasti 2D-piirustusten QR-koodilla.

Tietomallit työmaille QR-koodeilla

SmartDrawings on osa Swecon toteuttamia rakennesuunnitelmia. SmartDrawingsin avulla rakennushankkeen eri osapuolet pääsevät käsiksi rakennuksen BIM-malliin helposti tietokoneen tai puhelimen selaimella. 2D-piirustuksen QR-koodilla tietomallista saadaan katseluun haluttu osa, kuten työn alla oleva asennusvaihe. Palvelu ei vaadi ohjelmistoasennuksia tai käyttäjätunnuksia, vaan kaikki osapuolet pääsevät nopeasti kiinni juuri heitä kiinnostavaan tietoon.

Visuaalinen tilannekuva

SmartDrawings säästää aikaa erityisesti vaativissa rakennushankkeissa, joissa asennusratkaisut ovat monimutkaisia ja tulkinnanvaraa on paljon. Keskustelua helpottaa, kun oikea tieto on saatavilla heti, kun sitä tarvitaan, ja yksityiskohtia voidaan tarkistaa yhdellä napin painalluksella. Tietomallipohjainen kommentointi varmistaa, että kaikki ovat ymmärtäneet asian samalla tavalla ja tilanteesta on saatu oikea näkemys. Visuaalinen näkymä tukee myös työmaatarkastuksia.

Työmaatoiminnan lisäksi SmartDrawings soveltuu kaikenlaiseen tiedon visualisointiin. Rakennushankkeesta voidaan luoda havainnollisia esittelymateriaaleja tai näyttäviä aineistoja tarjouspyyntömateriaaleihin. Digitaalinen palvelu mahdollistaa myös rakennushankkeen tilannekuvan visuaalisen esittelyn ja yhteiskehittämisen suunnittelun eri vaiheissa.

Sopiva versio käytön mukaan

SmartDrawingsista on saatavilla erilaisia versioita. Helpoin ja nopein tapa testata työkalun hyödyllisyyttä on ottaa käyttöön ilmainen katseluversio, joka on mukana kaikissa Swecon rakennesuunnitelmissa. Tietomallia voidaan tarkastella sen avulla yhdessä eri suunnista, mikä auttaa hahmottamaan yksityiskohdat nopeasti. Näkymä voidaan myös jakaa helposti muille, mikä vähentää väärinymmärryksiä ja turhaa työtä. Kun asennusratkaisut varmistetaan työmaalla nopeasti, työskentely tehostuu ja toteutusaika lyhenee.

SmartDrawingsin maksullinen versio sisältää monipuoliset työkalut tietomallien maksimaaliseen hyödyntämiseen. Täysversion avulla tietomallista voidaan ottaa esimerkiksi mittoja ja rakenneleikkauksia. Lisäksi tietomalliin voidaan lisätä kommentteja, mikä varmistaa, että kaikki osapuolet puhuvat samasta asiasta. Visuaalinen palvelu toimii näin yhteisenä keskustelualustana, mikä nostaa rakentamisen laatua, tehokkuutta ja tuottavuutta.

Lue lisää SmartDrawingsista!

Ole yhteydessä!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.