0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Energiatehokkuus

Energia

Energia

Energiatehokkuus

Sweco on energiatehokkuuden asiantuntija. Kestävä kehitys on olennainen osa modernia suunnitteluprosessia. Energia-asiantuntijamme ohjaavat rakennus- ja kaupunkikehityshankkeita moniulotteisesti kohti energiatehokkaasti toimivia kokonaisuuksia.

Jokaisessa toimeksiannossa huomioidaan myös asiakkaan hankekohtaiset tavoitteet ja kustannustehokkaimmat vaihtoehdot.

Energiatehokkuus näkyy tekemisessämme. Sovellamme hankkeissa uusinta teknologiaa, uusiutuvaa energiaa ja innovaatioita, joiden toimivuus on testattu käytännössä. Kehitämme ennakkoluulottomalla asenteella ratkaisuja, jotka kantavat läpi rakennuksen koko elinkaaren. Energian tarpeenmukainen ja tehokas käyttö sekä energiankierrätys ohjaavat kohti nollaenergiarakentamista ja kiinteistöjen hiilineutraaliustavoitteita.

Älykkäät valaistusjärjestelmät

Sisä- ja ulkovalaistuksella on suuri vaikutus tilojen turvallisuuteen ja toimivuuteen sekä käyttäjien hyvinvointiin, tuottavuuteen ja vireyteen. Paras lopputulos saavutetaan, kun energiatehokkaat LED-valaisimet integroidaan digitaalisiin ohjaus- ja hallintajärjestelmiin. Tarpeenmukainen ja keinoälyyn pohjautuva valaistuksenohjaus huomioi myös päivänvalon määrän. Lisäksi valaistussuunnittelussa huomioidaan aina käyttäjien toiveet, muuntojoustavuus ja elinkaarikestävyys.

Kysyntäjousto ja huipputehonhallinta

Tehonhallinta on valtakunnallisesti yhä tärkeämpää, kun uusiutuvien energianlähteiden käyttö lisääntyy ja energiantuotanto vaihtelee aikaisempaa enemmän. Kysyntäjoustolla vähennetään energiankulutusta, mikä säästää kustannuksissa ja CO2-päästöissä. Yksittäisten rakennusten kysyntäjousto mahdollistaa valtakunnallisen energiantuotannon ohjaamisen, jolloin myös huipputehojen tarve pienenee, energiantuotannon huoltovarmuus paranee ja sähköntuotanto on vähäpäästöisempää.

Alue-energiaratkaisujen kehittäminen

Autamme alueellisten energiaratkaisujen kehittämisessä kokonaisvaltaisesti suunnittelusta toteutukseen. Ensimmäinen askel on alue-energiaselvitys, jossa vertailemme eri toteutusvaihtoehtoja esimerkiksi elinkaarikustannusten ja ilmastotavoitteiden näkökulmasta. Huomioimme myös hukka- ja lauhdelämpöjen hyödyntämismahdollisuudet, jotta energiaa varastoidaan ja kierrätetään mahdollisimman tehokkaasti.

Energiatehokkuushankkeet

Oikein toteutetut energiatehokkuushankkeet ovat kannattavia sijoituksia, koska ne auttavat vähentämään energiankulutusta. Jos hankkeessa investoidaan esimerkiksi hukkalämpöjen talteenottoon tai uusiutuvaan energiaan, hankkeilla vähennetään tehokkaasti myös hiilidioksidipäästöjä. Tarjoamme hankkeisiin monipuolista osaamista innovatiivisista ja älykkäistä energiaratkaisuista, jotka varmistavat energiatehokkuuden rinnalla myös erinomaiset sisäolosuhteet.

Erkki Härö

Energia-asiantuntija, teollisuus

Riku Maidell

Liiketoimintajohtaja, Kestävän kehityksen palvelut

Jesse Kantola

Ryhmäpäällikkö
Ota yhteyttä
Vastaamme mieltänne askarruttaviin kysymyksiinne
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.