0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Uusiutuva energia

Uusiutuva energia

Energia

Uusiutuva energia

Uusiutuva energia tarjoaa ratkaisuja kestävään energiantuotantoon. Autamme kehittämään energiajärjestelmiä ja -palveluja, joilla tuetaan globaaleja ilmasto- ja hiilineutraaliustavoitteita. Vastaamme kehitystyöstä tarpeen mukaan kokonaisvaltaisesti aina toteutettavuustutkimuksista ja konseptoinnista järjestelmien suunnitteluun, projektinjohtoon ja käytön aikaiseen optimointiin.

Uusiutuvaa energiaa maasta

Uusiutuvaa lämmitys- ja jäähdytysenergiaa saadaan Suomessakin maaperästä, joka on luonnon oma lämpövarasto. Lämmönkeruuputkisto voidaan asentaa maan alle vaajatasoon, satoja metrejä syvään lämpökaivoon tai jopa kilometrien syvyiseen energiakaivoon. Geoenergiaa voidaan hyödyntää lämmityksen lisäksi ympäristöystävällisessä jäähdytyksessä.

Paikallisesti kestävät aurinko-, tuuli- ja vesienergiaratkaisut

Tuuli- ja aurinkoenergiajärjestelmät yleistyvät vauhdilla. Myös järvi- ja merivesistä saatavaa energiaa hyödynnetään koko ajan tehokkaammin kiinteistökohtaisissa ja alueellisissa energiajärjestelmissä, kuten teollisuuden prosessien jäähdytyksessä ja kaukokylmän tuotannossa. Yhdistämme paikallistuntemuksemme uusimpaan teknologiaan, jolloin energiajärjestelmä optimoidaan alusta asti sijainnin, elinkaarikustannusten ja toimintavarmuuden kannalta.

Lämpöpumpputeknologia skaalautuu käyttökohteen mukaan

Uusiutuvat energiantuotantomuodot perustuvat useimmiten kustannus- ja energiatehokkaaseen lämpöpumpputeknologiaan. Ilmalämpöpumput ja ilma-vesilämpöpumput skaalautuvat joustavasti erikokoisiin kohteisiin aina teollisuudesta toimitila- ja asuinrakentamiseen. Lämpöpumput toimivat lämmityksen lisäksi jäähdytysratkaisuissa sekä lauhde- ja hukkalämpöjen talteenotossa.

Biopolttoaineilla vähennetään hiilipäästöjä

Kiinteistöihin, teollisuuteen ja liikenteeseen saadaan kestävää lämpö- ja jäähdytysenergiaa kotimaisilla uusiutuvilla biopolttoaineilla, kuten biokaasulla, bioöljyllä ja biodieselillä. Biopolttoaineiden tuotanto on usein kiinteä osa alueellista kiertotaloutta, kuten kestävää jätehuoltoa ja teollisuuden sivuvirtojen hyötykäyttöä. Samalla edistämme kansallista tavoitetta luopua kevyen polttoöljyn käytöstä kokonaan vuoteen 2030 mennessä.

 

Erkki Härö

Energia-asiantuntija, teollisuus

Riku Maidell

Liiketoimintajohtaja, Kestävän kehityksen palvelut

Jesse Kantola

Ryhmäpäällikkö

Mika Manninen

Ympäristökonsultointi

Maritta Heinilä

Maankäytön osastopäällikkö

Ota yhteyttä

Vastaamme mieltänne askarruttaviin kysymyksiinne
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.