0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Jännitettyjen rakenteiden suunnittelupalvelut

Jännitettyjen rakenteiden suunnittelupalvelut

Sweco on jännitettyjen rakenteiden suunnittelun markkinajohtaja Suomessa. Tuotamme kustannustehokkaita, työmaaystävällisiä ja vähähiilisempiä jälkijännitettyjä rakennesuunnitelmia hyödyntäen vahvaa BIM-osaamistamme ja markkinoiden parhaita mallinnus- ja suunnittelutyökaluja.

Jälkijännittäminen on ainutlaatuinen tapa lisätä paikallavaletun betonirakenteen kapasiteettia ja suorituskykyä.

Rakenteen jännittäminen mahdollistaa vesitiiviin, halkeilemattoman ja monoliittisen betonirakenteen ja antaa rakenteelle pitkän elinkaaren minimaalisella huoltotarpeella. Jännittäminen tekee mahdolliseksi myös monimuotoisen ja avaran arkkitehtuurin sekä pidemmät jännevälit ja ohuet kantavat rakenteet.

Suunnittelemme jännitettyjä rakenteita monenlaisiin kohteisiin, kuten kauppakeskuksiin, toimistorakennuksiin, pysäköintilaitoksiin, pihakansipysäköinteihin sekä teollisuuskohteissa ydinvoimalan rakenteista erilaisiin säiliörakenteisiin. Jälkijännitettyjä paikallavalurakenteita käytetään myös kuormansiirtorakenteina yleisesti.

Jännitetyt rakenteet ovat ympäristöystävällisempiä, koska betonin pienempi määrä mahdollistaa rakenteelle myös pienemmän hiilijalanjäljen.

Kokonaisvaltaista asiantuntijapalvelua

Palvelumme ulottuvat asiakkaiden neuvonnasta kaiken kattavaan toteutussuunnitteluun asiantuntijatarkastuksineen.

  • Konseptisuunnittelu
  • Rakenneratkaisujen konsultointi, Kohteeseen sopivan rakennejärjestelmän määritys, jännitettyjen rakenteiden dimensiomääritykset ja määräluetteloiden laadinta
  • Vaihtoehtosuunnittelu, Rakennejärjestelmän optimointi jännitettynä rakenteena ja vaihtoehtoiset rakennejärjestelmät
  • Materiaalimenekin laskenta ja arviointi
  • Toteutussuunnittelu, Rakennesuunnitelmat sisältäen kaikki detaljit ja punosluettelot sekä BIM- tai CAD-pohjaisen suunnittelun
  • Vanhojen rakenteiden analysointi, Kapasiteettiselvitykset, rakenteiden vahvistaminen ulkopuolisilla jänteillä ja tukien poistaminen/korvaaminen uusilla rakenteilla
  • Tarkastustoiminta
  • Työmaavalvonta

 

Jari Toijonen

Ole meihin yhteydessä!

Voit lähettää meille viestin oheisen lomakkeen kautta, niin asiantuntijamme on sinuun yhteydessä.Tarjouspyynnöt voi lähettää osoitteeseen tarjoukset(at)sweco.fi.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.