0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Rakennusfysiikka

Tripla

Rakennesuunnittelu

Rakennusfysiikka

Hyvinvointiamme tukevat, kestävät ja terveelliset rakennukset syntyvät rakenteiden ja rakennusten kosteus- ja lämpöteknisen toiminnan varmistamisella. Tämä vaatii rakennusfysiikkaan erikoistunutta asiantuntemusta. 

Rakennusfysiikka varmistaa kestävät ja terveelliset rakennukset

Hyvinvointiamme tukevat, kestävät ja terveelliset rakennukset syntyvät rakenteiden ja rakennusten kosteus- ja lämpöteknisen toiminnan varmistamisella. Tämä vaatii rakennusfysiikkaan erikoistunutta asiantuntemusta. 

Toimimme Swecolla vaativissa uudis- ja korjaushankkeissa ja monimuotoisissa rooleissa rakennusfysiikan suunnittelijoina ja asiantuntijoina, hyödyntäen Swecon laajaa osaamisverkostoa. 

Rakennusfysikaalisesti turvalliset ja tehokkaat rakenteet 

Asiantuntijoidemme vuosikymmenten käytännön kokemuksen ja syvällisen teoreettisen osaamisen avulla varmistamme onnistumisen hankkeessasi rakennusmateriaalista riippumatta. Kosteusturvalliset ja tehokkaat rakenteet mahdollistavat rakennuksen monipuolisen käytön ja laadukkaan sisäilman. 

Pitkäaikaiskestävää rakentamista tulevaisuuden ilmastossa 

Olemme mukana niin korkeassa rakentamisessa, puurakentamisen kärkihankkeissa kuin poikkeuksellisen vaativissa hybridirakennus- ja korjaushankkeissa, joissa yksi keskeisimmistä menestystekijöistä on rakennusfysiikan tuntemus.  Toimimme niin paikallisesti kuin globaalisti ja suunnittelemme hankkeita ympäri maailman. 

Ilmastonmuutos lisää rakenteille kohdistuvaa kosteusrasitusta ja heikentää rakenteiden kuivumisedellytyksiä, mikä lisää rakennusfysiikan merkitystä rakentamisessa. Suunnitellun käyttöiän saavuttamiseksi vaatimukset rakenteille lisääntyvät. Nykyisiä ja uusia rakenneratkaisuja kehittämällä rakenteen toimivuus, vikasietoisuus ja korjattavuus pystytään varmistamaan. 

Vikasietoiset rakenteet – tutkimus ja tuotekehitys 

Rakentamisessa ja korjaamisessa useiden tekijöiden varmistaminen (kantavuus, palo, akustiikka, arkkitehtuuri, rakennushistorialliset arvot) voi johtaa rakennusfysiikan näkökulmasta epäedullisiin tai monimutkaisiin ratkaisuihin. Arvioimme ja varmistamme rakenteiden lämpö- ja kosteusteknistä toimintaa modernein laskentamenetelmin ja -ohjelmistoin. Hyödynnämme rakennusfysiikan laskelmissa tarvittavaa osaamista myös virtauslaskennasta (CFD) tai tilojen olosuhdesimuloinnista. Olemme mukana useassa teollisuuden tutkimus- ja tuotekehityshankkeessa (puurakentaminen, lasi- ja julkisivurakenteet, materiaaliteollisuus) sekä alan kehityksessä ja julkaisutoiminnassa. 

Analysoimme projekteissamme laskennallisin tarkasteluin esimerkiksi rakennusten runko- ja julkisivuliitoksia (kylmäsiltatarkastelut, kastepistetarkastelut), rakenteiden vikasietoisuutta ja homehtumisherkkyyttä tulevaisuuden ilmastossa (rakennetyyppien ja liitosten lämpö- ja kosteustekniset laskelmat, homeindeksi).  

Teemu Vanha-Viitakoski

Teknologiapäällikkö

Ole meihin yhteydessä!

Voit lähettää meille viestin oheisen lomakkeen kautta, niin asiantuntijamme on sinuun yhteydessä.Tarjouspyynnöt voi lähettää osoitteeseen tarjoukset(at)sweco.fi.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.