0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Elintarviketurvallisuus

Swecon elintarviketurvallisuuden asiantuntijat ovat apunasi. Sweco tarjoaa elintarviketeollisuuden asiakkailleen osaamista ja ammattitaitoa kokonaisvaltaisesti tuotannon esiselvityksistä aina kokonaisten tuotantolaitoshankkeiden toteutuksiin asti.

Tunnemme hyvin elintarviketurvallisuuden ja -teollisuuden globaalit laitetoimittajat ja uusimmat alalla käytössä olevat tuotantotekniset ja logistiset ratkaisut.

Asiantuntijoillamme on useiden vuosien kokemus erityyppisistä toteutusprojekteista seuraavilta eri elintarviketeollisuuden alueilta: valmisruoka- ja lihavalmisteteollisuus, meijeriteollisuus, leipomoteollisuus, panimo- ja virvoitusjuomateollisuus sekä paahtimoteollisuus.

Asiantuntijamme auttavat elintarvike- ja kontaktimateriaalialan toimijoita lakisääteisten omavalvontaohjelmien laatimisessa ja omavalvontaan liittyvissä erityiskysymyksissä sekä HACCP-ohjelmien ja vuokaavioiden laatimisessa. Autamme myös ohjelmien päivittämisessä silloin, kun tuodaan markkinoille uusia tuotteita tai tehdään muutoksia tuotantoteknologiassa.

Laadimme ISO 22000 FSSC ja BRC -standardien mukaiset elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmät ja etsimme vastaukset vaatimusten täyttämiseksi.

Toimimme myös elintarvikkeista annettavien lakisääteisten pakkausmerkintöjen laatimisessaallergeenien tunnistamisessa ja niiden hallintaan liittyvissä seikoissa.

Lisäksi konsultoimme myös elintarviketurvallisuutta sivuavissa teemoissa,  kuten elintarvikehuoneistojen ja -laitosten hygieniaan ja puhtaanapitoon liittyvissä asioissa, tunnistamme ja arvioimme elintarvikekontaktimateriaaleille, tuotteille ja laitteille asetetut vaatimukset, auditoimme tavarantoimittajat ja alihankkijat sekä järjestämme koulutuksia, lainsäädännön seurantakatsauksia sekä hygieniapassikoulutuksia ja -testejä.

Olemme apunasi elintarvikealan kontaktimateriaaleihin liittyvissä asioissa

Elintarvikelain 297/2021 mukaan kontaktimateriaalitoimijoiden on tehtävä ilmoitus toimipaikastaan ja siellä harjoitettavasta kontaktimateriaalitoiminnasta kunnalliselle elintarvikevalvontaviranomaiselle ennen toiminnan aloittamista.

Toimijan on ilmoitettava kunnalliselle elintarvikevalvonnalle myös toiminnan olennaisesta muuttamisesta sekä toiminnan keskeyttämisestä ja lopettamisesta. Swecon asiantuntijat voivat auttaa velvoitteiden kartoittamisessa ja ilmoituksen tekemisessä.

Technical safety consulting also extends to takeaway food

Velvoitteet, rekisteröinnit ja hyväksynnät elintarvikehuoneistolle

Elintarvikehuoneistosta on ennen toiminnan aloittamista tai toiminnan olennaista muuttumista tehtävä joko ilmoitus sijaintikunnan elintarvikevalvontayksikköön tai haettava huoneistolle elintarvikevalvonnan hyväksyntä.

Elintarvike toimijan tulee laatia (HACCP-pohjainen) omavalvontasuunnitelma, joka koostuu elintarviketurvallisuuden riskinarvioinnista sekä tukijärjestelmistä.

 

Pasi Haravuori

Myyntijohtaja, teollisuus

Heidi Määttä

Elintarviketurvallisuusasiantuntija

Ole meihin yhteydessä!

Voit lähettää meille viestin oheisen lomakkeen kautta, niin asiantuntijamme on sinuun yhteydessä.Tarjouspyynnöt voi lähettää osoitteeseen tarjoukset(at)sweco.fi.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.