0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Pyöräliikenteen suunnittelulla sujuvaa liikennettä ja elämänlaatua 

Pyöräliikenteen suunnittelu on tärkeässä roolissa kestävän liikkumisen ja yleisen hyvinvoinnin edistämisessä. Olemme sitoutuneet luomaan korkeatasoista pyöräilyinfrastruktuuria, joka tukee pyöräilijöiden turvallisuutta ja pyöräilyn sujuvuutta. Tavoitteenamme on yhdessä asiakkaidemme kanssa tehdä pyöräilystä houkutteleva liikkumisvaihtoehto yhä useammalle. 

Pyöräliikenteen verkkosuunnittelu 

Pyöräily on ympäristöystävällinen, terveellinen ja kustannustehokas tapa liikkua kaupungeissa ja maakunnissa. Pyöräliikenteen verkkosuunnittelu tähtää luomaan pyöräreittejä, jotka tukevat ihmisten aktiivisuutta ja hyvinvointia mahdollisimman tehokkaasti edistäen kestävää liikkumista.  

Tuotamme tavoite- ja pääverkkosuunnitelmia kunnille, kaupungeille ja maakunnille ottaen huomioon paikalliset tarpeet ja tavoitteet. Tavoiteverkot suunnitellaan siten, että ne vastaavat pyöräilyverkon erityisiä vaatimuksia ja ohjaavat pyöräliikenteen suunnittelua osana kestävää liikennesuunnittelua. 

Pyöräliikenteen infrasuunnittelu

Pyöräliikenteen infrasuunnittelu on merkittävä osa kaupunkiliikenteen kehittämistä. Asiantuntijamme Swecolla laativat laadukkaita pyöräliikenteen infrastruktuurin esi-, yleis- ja rakennussuunnitelmia. Suunnittelu kattaa baanat, pyöräkadut, pyörätiet. 

Korostamme suunnittelutyössämme pyöräilijöiden turvallisuutta. Pyrimme erottamaan pyöräilyreitit tehokkaasti muusta liikenteestä käyttämällä esimerkiksi pyöräkaistoja ja pyöräteitä. Kiinnitämme erityistä huomiota risteysten ja liittymien suunnitteluun. Varmistamme suunnittelussa myös riittävän leveät pyöräilyreitit ja esteettömät ylitykset, jotta kaikki voivat liikkua pyörällä ongelmitta. 

Pyöräliikenteen infrasuunnittelun keskeinen tavoite on turvallisuuden lisäksi liikenteen sujuvuus. Hyvin suunnitellut pyöräilyreitit ja -kaistat vähentävät liikenneruuhkia ja kannustavat joukkoliikenteen rinnakkaiskäyttöön.   

Pyöräpysäköinti

Pyöräpysäköinti kuuluu kaupunkien liikenneinfrastruktuuriin palvellen sekä asukkaita että vierailijoita. Pyörien pysäköintipaikkojen tulee olla käteviä, esteettömiä ja turvallisia – sellaisia, joihin pyöräilijät uskaltavat huoletta jättää pyöränsä. Toimiva pyöräpysäköinti edistää pyöräilyn houkuttelevuutta ja kaupunkiliikenteen kestävyyttä.  

Laadimme pyöräpysäköinnin yleissuunnitelmia niin kaupungeille kuin kaupunginosillekin. Sen lisäksi suunnittelemme yksityiskohtaisia pyöräpysäköinnin toteutussuunnitelmia esimerkiksi katualueille, kouluille ja asemaseuduille. Laadukkaan pyöräpysäköinnin suunnittelu ja sijoittelu kaupunkiympäristöön vaatii tarkkaa harkintaa. Olemme toteuttaneet hankkeissamme erilaisia pyöräpysäköintiratkaisuja, kuten pyörätelineitä, pyöräparkkeja ja pyöräasemia. 

Pyörämatkailu  

Pyörämatkailu on alati kasvava matkailumuoto, joka tarjoaa ainutlaatuisen ja ympäristöystävällisen tavan tutustua maisemiin ja kulttuuriin. Me Swecolla osallistumme aktiivisesti pyörämatkailun kehittämiseen. Tarjoamme monipuolisen kattauksen palveluita, kuten kehittämisselvityksiä, konsepti- ja reittisuunnitelmia.  

Kehittämisselvityksissämme tarkastelemme paikallisia olosuhteita ja matkailukohteiden potentiaalia pyörämatkailun näkökulmasta. Laadimme yksityiskohtaisia suunnitelmia pyöräilyreiteistä ja tarvittavista infrastruktuurin parannuksista. Konsepti- ja reittisuunnitelmissamme luomme houkuttelevia pyörämatkailukohteita, jotka tarjoavat toimivia reittejä ja unohtumattomia kokemuksia pyöräilijöille. 

Osallistumme myös laajempiin matkailun kehittämishankkeisiin, joissa pyörämatkailu on keskeisessä roolissa. 

Ole meihin yhteydessä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.